Ljepota

Prekretnica u životu svake žene: Kako da sačuvate dobar izgled u menopauzi!

Napisao H. H.

Sve što treba da znate o pravilnoj nezi tokom ovog neizbežnog perioda

Menopauza je velika fizička promena karakteristična za dame nakon 45. godine, i to je svojevrsna prekretnica u životu žene.

 

Neki od najpoznatijih simptoma menopauze su hormonske promene, koje dalje uzrokuju nalete vrućine, nesanicu, osećaj umora, a ne treba zanemariti ni psihičke tegobe, poput čestih promena raspoloženja, depresije i nervoze.

 

Lanac se tu ne završava – svi ovi simptomi odražavaju se na izgled, čak i na vašu kosu. Zbog izgleda, opet menjamo raspoloženje, i tako se vrtimo u pravom začaranom krugu simptoma koji nam uglavnom uopšte ne prijaju.

 

Ipak, menopauza je nešto neizbežno. Ne postoji način da je zaobiđete, pa je zato najbolje i zapravo jedino rešenje da prihvatite situaciju i pomognete sebi koliko god možete.

 

Kosa u menopauzi menja svoju strukturu i kvalitet. Zbog smanjene proizvodnje estrogena, vlasi više ne rastu brzo kao nekada, dolazi i do opadanja, kosa postaje suva, tanka i sklona pucanju.

 

Osim hormonskih promena, na kvalitet kose u menopauzi utiču i drugi faktori, poput loše ishrane, zdravstvenih problema, uzimanje različitih lekova ili pogrešan izbor preparata za higijenu i negu kose.

 

Sledeća na snažnom udaru menopauze je koža Zbog promene strukture pod uticajem velikih promena u telu, poput smanjene proizvodnje kolagena i hijaluronske kiseline, koža polako počinje da gubi punoću, sjaj i elastičnost. Usled svega toga, javljaju se prve bore, a koža na vratu polako počinje da dobija izgled “harmonike”.

 

U ovom trenutku, najvažnije je što pre početi sa adekvatnom i kvalitetnom negom. Vaša dnevna rutina za negu koju ste ranije praktikovale više ne odgovara vašoj koži i vreme je da pronađete pravi preparat koji će pomoći vašoj koži da ostane zdrava, blistava i što je više moguće zategnuta u menopauzi.

 

“Žene mogu i moraju poslušati savete vezano za način života, fizičku aktivnost, navike u ishrani, kao i za korišćenje određenih proverenih kozmetskih preparata za očuvanje kože koja predstavlja najveći organ tela”, savetuje ginekolog i akušer Igor Pilić.

 

Neovadiol već više od 15 godina odgovara na posebne potrebe kože koja se menja, uvodeći anti-age proizvode koji su rezultat intenzivnih naučnih istraživanja i koji ciljano deluju na probleme poput gubitka gustine i volumena kože, suvoće i neujednačenosti tena kod žena u menopauzi.

 

Neovadiol kompenzacioni kompleks* linija nege preoblikuje Vašu kožu na više nivoa i vraća joj mladolikost, volumen i gustinu, mekoću i blistavost.

 

Lagana tekstura ove formule odmah će podariti vašoj koži svežinu, hidrirati je i nahraniti, a nežni, cvetni miris koji ćete osećati sve dok koža upija Neovadiol, popraviće vam raspoloženje i podariti osećaj smirenosti.

 

 

Komentari

komentara