Ljepota

Muče vas suhe i ispucale pete? Uradite ovo 2 puta nedjeljno i problem je RIJEŠEN!

Napisao H. H.

Gotovo svi ljudi imaju ovaj problem, a naročito nas nervira leti. Kada nosimo papuče ili neku drugu otvorenu obuću, ispucala i gruba koža stopala nije baš lep prizor.

Na tržištu postoje mnogi preparati koje možemo kupiti u prodavnicama, ali najčešće ne donose rezultate, pa imamo utisak da smo bacili novac.

Međutim, nekada se rešenje problema krije u jednostavnim sastojcima koje svako od nas ima kod kuće. Zbog navike da kupujemo stvari koje nam se serviraju putem reklama, zaboravili smo stare recepte, koji su vrlo efikasni i korisni u raznim situacijama.

Šta nam je potrebno:

  • Meki abrazivni sunđer ili komad kamena za pete
    3 kašike sode bikarbone
  • Ulje lavande (može ali ne mora)
  • 4-5 litara vruće vode u posudi

Pomešajte sodu sa toplom vodom i sačekajte dok se ne rastvori. Dodajte po želji par kapi ulja od lavande, a zatim potopite svoja stopala u ovu kupku na 20 minuta. Zatim isturpijajte mrtvi sloj kože, sunđerom ili turpijom, šta god da imate kod kuće.

Za negovane pete tokom celog leta, ponavljajte ovaj postupak 2 puta nedeljno. Već nakon prve nedelje, vide se sjajni rezultati!

Kako bi koža ostala meka nakon tretmana, utrljajte u nju kokosovo ulje ili bilo koje ulje za negu kože, a zatim navucite pamučne čarape.magazin.ba

Komentari

komentara