Ljepota

Izbacite suvišno – Šta ne treba biti u vašoj kozmetičkoj torbici?

Napisao admin

Evo liste stvari koje ne bi trebalo da se nalaze u kozmetičkoj torbici.


Šminka (foto: cure.ba)

1. Sve bez zaštite ide u smeće

Bez obzira na to koliko volite svoj omiljeni karmin ili rumenilo, ako nema poklopac ide u smeće. Proizvođači kozmetike i dermatolozi ističu da je nezaštićena šminka puna bakterija i da može štetno djelovati na kožu.

2. Prekrivanje nedostatka

Svi želimo da nam koža izgleda savršeno, da zračimo ljepotom i svježinom, ali to se ne postiže jakim podlogama i teškim puderima. Zamijenite ove preparate toniranim hidratantnim kremama ili BB kremama za lice koje će vam dati svjež i vedar izgled.

3. Ekstenzije za kosu

Što se frizura tiče 2013. u trendu je kratka kosa. Osim ako niste Viktorijin anđeo, nije vam preko potrebna vještačka duga kosa. Stilistkinja Dženin Džarmon kaže da je ove sezone “in” kratka kosa i kosa srednje dužine prirodnih nijansi. Slobodno se rešite ofucanih ekstenzija.

4. Naljepnice za nokte

Ukoliko nisu profesionalno stavljene lako se odljepljuju, a vremenom i sasuše. Ukoliko planirate da ukrašavate nokte, a vaše naljepnice već duže vrijeme stoje u kompletu za nokte, bolje da ih bacite i nabavite nove, piše B92.

5. Stara maskara

Nakon prvog otvaranja, maskara se ne smije upotrebljavati duže od tri mjeseca. Razmislite prije koliko ste kupili svoju maskaru i ako ste prešli ovaj vremenski rok bacite je u đubre. Maskara kojoj je istekao rok trajanja je opasna, jer može uzrokovati očne infekcije.

6. Promjene na proizvodu

Sve što je na neki način promijenilo boju ili izgled ne smije se više upotrebljavati. Proizvođači često koriste razne trikove i stavljaju sastojke zbog kojih neki preparati izgledaju dobro i nakon isteka roka i zato treba biti na oprezu.

cure.ba

Komentari

komentara