Ljepota

Ovo su posljedice – Ne skidate šminku s lica? E, pa trebali bi!

Close-up of a mid adult woman wiping her face with a cotton pad
Napisao H. H.

Skidate li uvijek šminku s lica prije nego odete na spavanje? E, pa trebali bi. Evo zašto.

Posljedice neskidanja šminke (Foto: dnevnik.hr)
Ako ne skidate šminku svaki put prije spavanja, niste jedini. U posljednjem istraživanju otkriveno je kako trećina žena sa šminkom na licu zaspe barem dva puta tjedno, piše Daily Mail.

Unatoč tome, one vjeruju da će preskakanje skidanja šminke s lica uzrokovati prištiće, osušiti kožu te uzrokovati lomljenje trpavica.Osim toga, vjeruju da će neskidanje šminke postarati njihovo lice. Unatoč svemu tome i dalje ponekad ‘zaborave’ skinuti šminku.

Kako bi se i sama uvjerila što točno neskidanje šminke prije spavanja čini licu, novinarka Daily Maila, nije je skidala mjesec dana. Lice je ‘čistila’ jedino umivanjem za vrijeme jutranjeg tuširanja.

U ‘mjerenju štete’ pomogao joj je Nick Miedzianowski-Sinclair iz jednog kozmetičkog studija. On je pomoću 3D kamere motrio promjene na koži tijekom tih mjesec dana – pigmentaciju, napukle vene, povećane pore i bore.

Svaki je dan novinarka na lice stavljala puder, maskaru, olovku za oči te sjajilo za usta. Svaku bi noć u krevet legla bez skidanja šmiknke i čišćenja lica, a ujutro bi tijekom tuširanja lice samo umila.

Nakon eksperimenta, procjena u kozmetičkom studiju pokazala je kako joj se tekstura kože na licu pogoršala za oko 10 posto, a vlaga kože umanjila se za pet posto. Kada je koža suha i bore su više izražene, objasnili su joj u studiju. Osim toga, koža na licu postala je crvenija.

Nakon mjesec dana neskidanja šminke koža je i biološki izgledala deset godina starija.

(dnevnik.hr)

Komentari

komentara