Ljepota

Šampon od sode bikarbone!

Napisao H. H.

Dovoljno je da sodu dobro promješate sa vodom, a smesu dozirajte u zavisnosti od dužine kose.

Da li znate da običnom sodom bikarbonom možete da operete kosu bolje nego bilo kojim šamponom? U početku će vam možda biti neobično što se ne stvara pjena, ali budite strpljivi i sačekajte konačan rezultat – svilenkastu, sjajnu kosu posle samo nekoliko tretmana!

 

Dovoljno je da sodu dobro promješate sa vodom, a smjesu dozirajte u zavisnosti od dužine kose. Ukoliko vam je do ramena ili duža, pomješajte 2 do 3 kašike sode sa 6 do 9 kašika vode, a za kratku je dovoljna kašika sode sa tri kašike vode. Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korjena do vrhova i posle tri minuta dobro isperite toplom vodom.

 

Posle pranja, nanesite na kosu mješavinu od 1/5 sirćeta i 4/5 vode. Ukoliko vam se ne sviđa miris, dodajte nekoliko kapi lavande, nane ili eteričnog ulja ruzmarina. Sve sastojke dobro izmješajte (najbolje u kupatilu) u žitku smjesu i odmah upotrebite. Glavu nagnite nadole i zažmurite, da vam sirće ne uđe u oči. Smjesu ravnomjerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu. Posle nekoliko sekundi isperite hladnom vodom (koja zadržava vlagu u kosi i daje joj lep sjaj).

Komentari

komentara