Ljepota

NAPRAVITE BALZAM OD MRKVE: Recept za tamniji i ljepši ten!

Napisao A. K.

Balzam od šargarepe sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži za ujednačenu i prirodnu boju kože.

Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože. Balzam od šargarepe siguran je za korišćenje i za vreme trudnoće. Osim tamnjenja, balzam od šargarepe ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski njeguje kožu.
Ako želite brže potamneti tokom izlaganja kože suncu i odlučite se za balzam od šargarepe, koristite balzam s prirodnim sastojcima jer tako nećete kožu opterećivati nepotrebnim i štetnim hemikalijama.

Osim balzama, postoje mnoga ulja za ubrzano tamnjenje koja se sastavom često ne razlikuju toliko od balzama, osim što su u tečnom stanju i mogu se raspršiti pomoću pumpice.

FOTO: PROFIMEDIA
Balzam od šargarepe bogat je karotenoidima iz šargarepe i oraha koji se najčešće koriste u prirodnim proizvodima za ubrzano tamnjenje kože.
Karotenoidi takođe imaju jaka antioksidacijska svojstva te će sprečiti oštećenje kože tokom izlaganja suncu, a svoj balzam ili ulje možete nanositi na kožu i nakon sunčanja kako biste je nahranili i sprečili isušivanje.

Recept:

-50 grama baznog ulja šargarepe
-40 grama ulja oraha (ili neko drugo biljno ulje poput makadamije, nevena i sl.)
-10 grama pčelinjeg voska (žuti, prirodni)
-1-2 čajne kašike organskog kakao praha za boju
-10 kapi eteričnog ulja za miris (po izboru).

Balzam će nakon izrade biti podložan oksidaciji i gubljenju kvaliteta te je najbolje pohraniti ga u posudu od tamnog stakla, plastike ili aluminijuma.

Kurir.rs

Komentari

komentara