Kuća i hrana

Bebi-puder rješava sto problema

Napisao H. H.

Bebi-puder u mnogo je široj upotrebi od one koja je njegova osnovna namjena – za bebe. Neki ga zovu talk, neki puder za bebe, jedina razlika je u mirisu, a možete da ga koristite kako za kozmetičke, tako i za kućne potrebe.

Liječi akne

Puder za bebe upija masnoću i isušuje akne pa ako vas jedna baš muči stavite ga preko noći, on će skupiti poru u kojoj je akna nastala i bukvalno isisati sadržaj iz nje. Možete da ga stavite preventivno i na cijelo lice, jer kada su pore na koži skupljene, manja je vjerovatnoća da će nastati bubuljice. Po istom principu možete da se riješite i masnih fleka s odjeće.

Zamjenjuje puder u kamenu

Vjerovatno niste znali da se dječji puder odlično snalazi u ulozi pudera u prahu koji se nanosi kao završni sloj pri šminkanju. Umjesto skupog pudera u prahu, puhnite u kutijicu s talkom.

Ističe trepavice

Ako koristite klasičnu maskaru, a povremeno biste željele da postignete dramatičan efekat, to ćete lako postići uz malo talka. Prije nanošenja maskare na trepavice nanesite tanak sloj talka i eto volumena očas posla.

Odložite pranje kose

Niko ne podržava neredovno pranje kose, ali svima nam se desi da jednostavno ne stignemo da operemo kosu. Rješenje je opet čudotvorni multipraktični bebi-puder. Pomiješajte jednake količine praška za pecivo i bebi-pudera i nanesite na kosu. Djeluje kao suvi šampon.

Da obuća ponovo zamiriše

Većina žena zna za trik da ljeti sipa malo talka u cipele koje se nose na bosu nogu, a da li ste znali da će malo pudera preko noći izvući sve neprijatne mirise iz vaših patika, cipela ili čizama… Dovoljno je da uveče pospete unutrašnjost obuće bebi-puderom.

Osvježava knjige

Možete da ga upotrijebite da upijete vlagu sa stranica starih knjiga. Riješićete se buđi, a knjiga će biti kao nova, prenose “Nezavisne“.

Komentari

komentara