Kuća i hrana

7 promjena koje će doživjeti vaše tijelo ukoliko budete pili sok od kiselih krastavaca

Napisao H. H.

Kisele krastavce ili volite ili mrzite. A ako ih volite, onda morate da volite i sok u kojem su stajali. Ako ga redovno pijete, vašem tijelu desit će se ovih sedam stvari.

KOMENTARI
ADVERTISEMENTS

MANJE ĆE VAM SE GRČITI MIŠIĆI NOGU

Istraživanje objavljeno u žurnalu ‘Medicine & Science in Sports & Exercise’ kaže da trećina soka kiselih krastavaca izuzetno pomaže u olakšavanju tegoba kod grčenja mišića, mnogo bolje od obične vode.

ODLIČNO JE ZA PROBAVU

Budući da je u pitanju fermentisan napitak, jasno je da je više nego zdravo za očuvanje zdrave crijevne flore.

POMAŽE KOD MENSTRUALNIH GRČEVA

Budući da ova tečnost ima moć da povrati i očuva nivo elektrolita u krvi, praktično odmah nakon što je popijete grčevi će gotovo nestati.

KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI

Ovo se odnosi na ljude koji pate od dijabetesa tipa 2. Naravno, neće zamijeniti terapiju, ali će umnogome pomoći, kažu stručnjaci.

POVEĆAVA IMUNITET

Kako ova tečnost ima visok udio vitamina C i E, dva antioksidanta veoma važna za imuni sistem.

MOŽE DA VAM POMOGNE DA SMRŠATE

Ljudi koji vježbaju obično daju sebi više oduška nego što mogu, pa tako poslije ili prije vježbanja popiju komercijalna pića za oporavak, koja su puna kalorija a sastav im je isti kao i kod soka od kiselog krastavca. Dakle, računica je jasna.

MOŽE DA SMANJI HOLESTEROL

Opet, kao i kod dijabetesa, to nikako ne znači da može da vam zamijeni terapiju, ali dobra stvar kod soka od kiselih krastavaca je to što će vam utoliti želju za slanim a da vam pritom u tijelo neće unijeti loš holesterol, piše Zena

Komentari

komentara