Kuća i hrana

POSLASTIČARI tvrde da MORATE da POSOLITE LUBENICU! Čekajte tek da čujete razlog – ODUŠEVIĆE vas!

Napisao H. H.

Internet je prepun suludih trikova, a mnogi od njih zapravo daju rezultate, iako zvuče pomalo čudno. Najčešće nam popularni lifestyle blogeri nude cake koje će vam olakšati kuvanje, održavanje domaćinstva i uopšte poslove oko kuće.

Poslednji trik koji je “zaludeo” Internet jeste onaj u kom se savetuje da se lubenica posoli, bar ako želite da bude slađa!

Poslastičarka Nikol Veston iz Los Anđelesa tvrdi da su so i omiljeno letnje voće zaista dobitna kombinacija, iako je pomisao na to bizarna.

Slasno parče lubenice najviše prija u doba letnje žege

Stručnjaci tvrde da je umereno posoljena lubenica sjajna stvar, i da je veoma glupo bar ne isprobati ovaj savet. Naime, so daje intezivniji ukus lubenici, jer kreira slano-slatki kontrast, omogućavajući da slatkoća dođe do izražaja, a ujedno podstiče proizvodnju pljuvačke, što opet ovo voće čini sočnijim.

.

Ako vas mrzi da SEČETE LUBENCU i radije biste PAPRENO platili iseckanu, razmislite dobro, OVO je dobar razlog da to ne radite
Ne perete lubenicu PRE KONZUMIRANJA? Niste ni svesni KOLIKA JE TO GREŠKA
Ipak, budite obzrivi – previše soli neće dati dobar efekat. Dovoljno je da prsohvat soli rasporedite ravnomerno po krišci lubenice koju planirate da u slas pojedete.

Setite se koliko je poslednjih godina salata od lubenice sa feta sirom popularna, te vam ova kombinacija možda ipak neće delovati toliko odbojno.

Takođe, lubenica nije jedino voće koje dobro “paše” uz slane stvari – opšte je poznato da se dinja u kombinaciji sa pršutom ili suva šljiva sa slaninom smatra pravim specijalitetom.

Komentari

komentara