Kuća i hrana

Crna ili s mlijekom: Šta kafa koju pijemo govori o nama?

Napisao H. H.

Recite nam kako pijete svoju kafu, a mi ćemo vam reći kakvi ste. Ovu rečenicu svi smo čuli već mnogo puta, ali ipak izgleda da ima nešto istine i u tome.

Život bez kafe? Ne dolazi u obzir! Nijedan drugi napitak ne spašava nas na svakodnevnoj bazi tako dobro kao kafa. Jednostavno ne možemo da zamislimo život bez nje!

Međutim kafa dolazi u razno raznim varijantama, a svako od nas preferira onu specifičnu. Crna kafa, espresso, kafa s mlijekom, s kravljim ili možda bademovim… ovaj spisak može da ode u nedogled, jer pravljenje kafe prava je umjetnost.
Evo što vaša kava govori o onome kakvi ste:

#1 Espresso: Osobe koje se ne plaše obveza

Kao ljubitelj espressa, tačno znate štaželite. Dok kuhate espresso na svom šporetu ujutro, napravite krug joge i započnite dan puni energije. Vi ste u harmoniji sa sobom te vam je bitan kvalitet. Zdrava ishrana i bavljenje sportom izuzetno su vam važni.

#2 Latte macchiato: Smirene osobe

Latte macchiato se smatra vrlo blagim pićem od kafe, budući da se sastoji od najvećeg dijela mlijeka. Nije ni čudo da se ljubitelji latte macchiata mogu opisati kao ugodne i opuštene osobe. Ujutro je stres za vas strana i nepoznata riječ. Prije početka dana, uživate u miru i tišini koji su vam potrebni uz vašu kafu.

#3 Cappuccino: Aktivne osobe

Čim se oglasi alarm, prvo što radite je uzimate mobitel u ruke. Mailovi, Instagram, Facebook, nije vam za zamjeriti, jer ipak se puno toga dogodilo tokom osam sati koje ste proveli spavajući. Svoju kafu preferirate popiti van doma te ste aktivna osoba koja uživa da otkriva nove stvari i živi život do maksimuma.

#4 Caffè Latte: Društvene osobe

Osobe koje vole Caffè Latte, uživaće u druženju s prijateljima i porodicom u kafiću. Za njih je posebno važno da ne zanemarite svoje najmilije te provode puno vremena s njima, ali upravo zato često im se dešava da mnoge obveze ostaju neriješene.

Izvor: wall.hr

Komentari

komentara