Kuća i hrana

DOSTA VAM JE CRNIH MRLJA NA ZIDOVIMA? Sa ovim sredstvom zaboravite na buđ, ZAUVIJEK!

Napisao H. H.

Vlaga, nedovoljna ventilacija, nagle promjene temperature, smrzavanje zidova dovodi do pojave buđi na zidovima, prozorima ili plafonu.

Postoji mnoštvo načina u borbi sa buđi, koje ste sigurno već isprobali.

No, postoji nekoliko prirodnih sredstava koji efikasno uništavaju buđ.

U pitanju je eterično ulje čajnog drveta. Ovo ulje je, zaista, najbolje prirodno sredstvo za uklanjanje buđi. Možda je malo skuplje od ostalih sredstava koje ste koristili za uništavanje buđi u vašem domu, ali potrebna je samo mala količina.

Čajevac je – eterično ulje i zato je apsolutno bezbedno kako za ukućane tako i za kućne ljubimce. Takođe, to je antibakterijsko i antigljivično sredstvo.

Ulje čajnog drveta je jedan od najmoćnijih biljnih antiseptika, koje se, po svojoj efikasnosti, u uništavanju patogenih mikroorganizama može porediti sa hlorom, naravno bez opasnih pratećih pojava koje hlor izaziva.

Nema potrebe ispirati površinu nakon tretiranja  ovim rastvorom – ulje će ukloniti buđ i ne dozvoliti ponovno pojavljivanje. Ono odlično čisti i dezinfikuje površinu.

Jedina mana jeste taj što ulje čajnog drveta ima malo jači miris, ali, je apsolutno siguran po ukućane i kućne ljubimce. Biće potrebno dan-dva da se on u potpunosti izvjetri. Po potrebi, možete ponoviti ovaj postupak.

Komentari

komentara