Kuća i hrana

Spisak – Imate li i vi ove otrovne proizvode u svom domu?

Napisao admin

Svako voli kada u kupovini prođe jeftino. Ali, pripazite da ona krajnja cijena ipak ne bude preskupa. Govorimo, naravno, o zdravlju. Naime, mnogi jeftini proizvodi toksični su i opasni za ljudsko zdravlje. Evo spiska.


kokice (foto:cure.ba)

KOKICE IZ MIKROTALASNE 

Iako su ukusne, ove kokice obiluju štetnim supstancama. Kokice same po sebi nisu štetne, ali one za mikrotalasnu zaista treba da izbjegavate.

ANTIBAKTERIJSKI SAPUNI 

Triklosan, hemijski pesticid koji je sastavni deo antibakterijskih sapuna, povezuje se s oštećenjima štitne žlijezde i hormona, kao i s raznim infekcijama. 

HEMIJSKI OTROVI 

Hemijski otrovi su razni sprejevi protiv insekata, sredstava za čišćenje rerne. Sve to je štetno i otrovno i radije birajte prirodne proizvode koji će isto obaviti zadatak. 

ODJEĆA KOJA SE NE GUŽVA 

Takva odjeća je otrovna. Sadrži formaldehid koji nepovoljno djeluje na zdravlje i izaziva razne bolesti, čak i one ozbiljne poput karcinoma. 

OSVJEŽIVAČI VAZDUHA 

Sadrže niz hemikalija koje zapravo zagađuju vazduh. Te hemikalije podstiču karcinom, astmu, alergije i hormonalne poremećaje. 

POSUĐE ZA KOJE SE NE LIJEPI HRANA 

Posuđe s dnom za koje se ne lijepi hrana danas je apsolutni hit. Ono je ozbiljna opasnost za vaše zdravlje. Zašto? Sadrži hemikalije koje su visoko kancerogene i ako takvo posuđe koristite duže mogli biste da se ozbiljno razbolite.

cure.ba

Komentari

komentara