slot online 2023

Brzo oblikovanje tijela – Super vježbe na mjestu

Napisao admin

Ove vježbe će vrlo brzo oblikovati tvoje tijelo. Izvodi ih dva puta sedmično da ojačaš i osiguraš tonus glavnim grupama mišića. Zajedno sa treningom izdržljivosti pet puta sedmično, za četiri do šest sedmica imat ćeš mnogo čvršće i ljepše tijelo.


Vježbanje ( Foto: Cure.ba )

1.    Sklekovi.

Cilj: grudi, nadlaktice i trbušni mišići.

Vježba: lezi na trbuh, ruke osloni sa obje strane grudi, a laktove okreni prema vam, pod uglom od 45 stepeni. Napni trbušne mišiće, zaokreni ramena prema nazad, savij koljena i polako se odigni od poda. Zatim se spusti prema podu zaustavljajući se na otprilike pet centimetara od tla. Ponovi koliko god puta možeš.

2.    Grčenje.

Cilj: trbušni mišići.

Vježba: lezi na leđa, privučenih koljena i ruku prekriženih na grudima. Podigni ramena i gornji dio leđa od poda i ostani u tom položaju dvije sekunde, a zatim se vrati u početni položaj. Ponovi 15 do 20 puta.

3.    Čučnjevi u hodu.

Cilj: prednja i zadnja stranja bedara, guza i trbušni mišići.

Vježba: stani uspravno ( ako želiš, uzmi u ruke tegove ) i iskorakni desnom nogom, savijajući desno koljeno pod uglom od 60 – 90 stepeni ( koljeno ne smije doći dalje od nožnih prstiju ). Stegni desnu stranu guze i potom iskorakni lijevom nogom, tako da se vratiš u stojeći položaj. Ponovi sa lijevom nogom. Izvedi vježbu 10 puta.

4.    Saginjanje.

Cilj: gornji dio leđa i ruke.

Vježba: stani sa stopalima razmaknutim za širinu ramena. Savij se u struku, držeći leđa ravna, trbušne mišiće napeta, a koljena savijena. U svakoj ruci drži teg od 1,5 do 2,5 kilograma i polako savij laktove da podigneš tegove do rebara. Spusti tegove u početni položaj. Ponovi 10 do 12 puta.

cure.ba

Komentari

komentara