slot online 2023

Hamza Pašalić – Kako sam za tri mjeseca izgubio više od 30 kilograma

Napisao admin

Jeste li možda preopteretili svoje tijelo s previše bogate hrane, alkohola, šećera i mliječnih proizvoda?


Pravo je vrijeme da vaše tijelo dovedete u top formu. Kako kažu, nikad nije kasno! A kada dođu topliji dani, moći ćete ponosno pokazati rezultate svog truda!

U tome vam mogu pomoći i savjeti jednog mladića iz Fojnice, koji je sa 128 kilograma, smršavio na 92, za tri mjeseca, piše “Radiosarajevo“.

Dvadesetogodišnji Hamza Pašalić je ove godine jednostavno shvatio da mu ti “kilogrami ne trebaju”.

“Pitao sam se čemu me vode. Bolesti, teškoćama… Uveo sam sebi strog režim ishrane uz povećanju fizičku aktivnost. A ta aktivnost je ustvari bila šetnja jer se bavim lovom sa svojim psom Pujdom. Tako sam prešao kilometre i kilometre šume”, započinje svoje priču za Radiosarajevo.ba mladi Pašalić.

Student treće godine Fakulteta zdravstvenih nauka sam je osmislio svoju dijetu.

“Jednostavno sam izbacio slatko, hljeb, pite, tjesteninu… Najviše sam jeo piletinu i povrće – najviše zelenu salatu, paprike i paradajz, a od mesa pileće filete i tunjevinu. Pošto volim meso, toga se nisam mogao odreći, pa sam uz njega uključio salatu.

Jeo sam dva puta dnevno i nikad poslije 18 sati. Obično je to bilo oko 11 i 17 sati. Izbacio sam grickalice i sokove”, dodaje ovaj harmonikaš, ljubitelj konja, motorista, lovac…

Hamza sada ima stabilnu kilažu i konzumira svu hranu, samo u manjim količinama nego prije.
“Onaj ko želi smršaviti ne smije odustati, jer samo ustrajnom vjerom u sebe možete uspjeti. Nisam imao kriznih trenutaka, jer sam čvrsto odlučio da ću smršaviti. Izborite se za sebe i ne odustajte od svog cilja”, poručio je mladi Hamza.

cure.ba

Komentari

komentara