slot online 2023

Ljeto je blizu! – Krećemo u borbu protiv celulita!

Napisao admin

Želiš li smanjiti celulit, na minimum smanji unos gaziranih pića, slatkiša i fast food hrane te pojačaj svoj meni "anti-celulitnim namirnicama". Masaže su odličan način za razbijanje celulita, no nisu za svakoga


Celulit (Foto: Arhiva)

Stručnjaci kažu kako čak 90 posto žena, ima celulit, u blažem ili težem obliku. Ovaj tipičan ženski problem “trn je u oku” djevojkama i ženama diljem svijeta, a dokazano je kako ga najviše nakupljamo tijekom zime. Kako se bliži ljeto, i mi krećemo u borbu protiv narančine kore te donosimo 9 savjeta koji će ti sigurno pomoći da smanjiš celulit i masne jastučiće na guzi i bedrima. Krećemo!

1. Prestani dramiti

Brojne žene paničare zbog narančine kože te žele pod svaku cijenu ukloniti svaki njegov trag. Važno je prihvatiti celulit kao sastavni dio života jedne žene te ga na zdrav način pokušati smanjiti i držati pod kontrolom. Celulit imaju i tinejdžerice, i vegetarijanke, i sportašice pa je vrijeme da ga prestaneš opsesivno mrziti kako bi mogla napredovati.

2. Promijeni prehranu

Želiš li smanjiti celulit, na minimum smanji unos gaziranih pića, slatkiša i fast food hrane te pojačaj svoj meni “anti-celulitnim namirnicama” – ananasom, jajima (kuhanim, ne prženim), bananama, sjemenkama suncokreta, brazilskim oraščićima, ružmarinom, đumbirom, kruškama, avokadom, zobenom kašom, papajom,brokulama, prokulicama, ribom, češnjakom i jabučnim octom.

3. Istjeraj celulit tekućinom

Unos tekućine jedan je od najvažnijih koraka u borbi protiv celulita. U organizam dnevno unesi barem dvije litre tekućine, a možeš birati hoće li to biti obična voda, voda sa svježim sokom limuna, nezaslađeni zeleni čaj ili nezaslađeni žuti čaj. Sokove, kave i juhe iz vrećice ne računamo.

4. Smanji unos soli

Već je poznato da sol pomaže pri zadržavanju tekućine u organizmu te stvaranju celulita. Smanji sol na minimum i počni koristiti papar, mljevenu papriku, cimet i slične začine.

5. Vježba, vježba, vježba

Za smanjenje celulita iznimno su važne kardio vježbe koje će ti pomoći da se pošteno iznojiš te sagoriš masne nakupine, ali i ciljane vježbe koje djeluju na područja zahvaćena celulitom.

6. Masaže

Masaže su odličan način za razbijanje celulita, no nisu za svakoga. Imaš li problema s kapilarama (pitaj mamu, nasljedno je), nikako nemoj odlaziti na ove masaže. Ispucale kapilare puno je teže i bolnije ukloniti nego celulit.

7. Različiti anticelulitni tretmani

Tretmani u kozmetičkim salonima također pokazuju dobre rezultate, no nisu za svakoga. Prije uplaćivanja pozamašne svote, raspitaj se o posljedicama. Isto tako, namjeravaš li jesti hamburgere i preskakati tjelovježbu u nadi da će sve tvoje muke riješiti aparat u kozmetičkom salonu, nemoj bacati novac u vjetar.

8. Anticelulitni serumi i kreme

Na proizvode koji obećaju da će smanjiti celulit često se poprijeko gleda, no oni zaista djeluju. Važno je samo shvatiti da neće u potpunosti smanjiti sav celulit, niti djelovati uz nepravilno nanošenje i nezdrav način života. Kofein, ginseng i cimet dokazano su učinkoviti u borbi protiv celulita, a dobre kreme mogu se naći već za 60-70 kuna pa ih nikako nemoj preskakati.

9. Kombiniraj

Želiš li zaista smanjiti ili pokušati u potpunosti ukloniti celulit, kombiniraj sve gore navedeno. Najvažniji koraci su tjelovježba, tekućina i prehrana, a kreme, masaže i tretmani ubrzat će taj proces.

index.hr

Komentari

komentara