slot online 2023

Osvaja svijet – Dijeta s gljivama – gubite kilograme ali ne i obline!

Napisao admin

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg je ova nova dijeta sa gljivama postala hit jeste da se ovom dijetom gube kilogrami, ali ne i obline, pa nije ni čudo da je postala popularna i među slavnima.


Gljive (Foto: cure.ba)

Dijeta s gljivama potekla je iz Velike Britanije a u Hollywoodu je promiču dvije super zvijezde s poznatim oblinama i to: Katy Perry i Kelly Osbourne. Dijetu zovu još i M-Plan, a tvorci tvrde da se smanjuje obujam nadlaktica, bedara i struka, dok grudi ostaju kakve su i bile.

Plan je jako jednostavan. Jedan obrok dnevno zamjenjuje se obrokom u kojem gljive vode glavnu riječ. Ovo je potrebno ponavaljati punih 14 dana.

Stručnjaci su prilično skeptični, tvrdeći da nije moguće odrediti koji će dijelovi tijela mršavjeti, a koji neće zbog načina na koji ljudsko tijelo mršavi.

Ali, istovremeno tvrde da su gljive stvarno odlična hrana koja ima samo 25 kalorija u jednoj šalici sjeckanih gljiva, uz 2 grama vlakana, a kako imaju kalija više od banane ili naranči, predstavljaju i sjajan izvor ovog važnog nutrijenta.

magazin.ba

Komentari

komentara