slot online 2023 Video

Otkriven njen pravi identitet – Teta Hana nas je sve nasmijala, a sada joj trebamo pomoći (VIDEO + FOTO)

Napisao admin

Teta Hana je nasmijala cijelu naciju, a pomoć joj je itekako potrebna.


Almasa Spahić (foto: Tuzlanski.ba)

Iako je postavljen na youtube servis prije samo dva dana, video zapis je već zabilježio preko 67.000 pregleda.
 
Prehlađena, Hana je svojim pjevanjem nasmijala cijelu BiH a za očekivati je da već sutra ovaj video zapis postane i regionalno popularan i rasprostranjen društvenim mrežama.
 
Redakcija web portala Tuzlanski.ba je uz pomoć svojih čitatelja, otkrila pravi identitet „Hane s Youtube” i danas u toku dana posjetili su je u njenoj kući u naselju Ridžali u Zavidovićima.
 
Teta Hana se zapravo zove Almasa Spahić. Rođena je 29.03.1959.godine, nastanjena je u Ridžalima u Zavidovićima. Živi u ruševnoj kući i od socijalne pomoći koja iznosi svega 70 KM mjesečno. Kako i sama kaže, zaboravljena je od svih i već odavno prepuštena je samoj sebi. Gospođa Almasa ima i kćerku koja je bila udata u Gradačcu, te unuka Dževada, koji je nakon smrti oca, smješten u dječije “Selo mira” u Turiji, blizu Tuzle.
 
Kako su rekle prve komšije, Hana je dobila i obećanje iz Općine oko rješenja stambenog pitanja ali sve je ostalo na obećanjima.
   
Zvijezda surove realnosti
 
„Hana” na spomenutom video zapisu, pjeva iz sveg srca, vedrog bosanskog duha i pune duše: „Ne pitaj me majko moja što mi srce tugu krije”, „Moj dilbere” i druge pjesme, a prema komentarima onih koji je poznaju duže vremena, u mlađim danima pjevala je izuzetno lijepo. Danas preživljava od 2.5 KM dnevno, u trošnoj kući i zaista nevjerovatnim uslovima. Preživljavala je teta Hana surove zime i paklena ljeta i danas osim pjesme skoro da nema ništa, piše Tuzlanski.
 
Nasmijala je cijelu naciju, stoga nacijo pokaži humanost i pomozi istinskoj zvijezdi surove današnjice, ženi koja je zbog svega navedenog zaslužila makar dostojanstven krov nad glavom i pristojan obrok.
 
POMOZIMO:
 
Spahić Almasa, Ridžali 48, 72220 Zavidovići.
 
Svi koji žele kontaktirati gospođu Almasu mogu to učiniti putem mobitela u susjednoj kući 062 317-800.

24sata.info

Komentari

komentara