slot online 2023

Ljeto nam ide u susret – Kako do savršene guze bez celulita

Napisao admin

Celulit je jedan od najvećih muka žena što se izgleda tiče. Problem je i što ga imaju i punije i mršave žene, ali ipak ima nekoliko trikova kako ga ukloniti, a pošto nam ljeto ide u susret, najbolje bi bilo početi na vrijeme.


Čvrsta guza (foto: cure.ba)

Masaža, drenaža i piling

Masaže su važan dio ovog procesa, ali ako nemate novca za odlazak kod kozmetičarki, masirajte područja zahvaćena celulitom kod kuće.

Najbolji su kružni pokreti, a uvijek masirajte od gležnjeva ili koljena prema gore. Isto tako, barem jednom nedjeljno koristiti anticelulitni piling koji možete napraviti i od mljevene kafe, malo smeđeg šećera i kašičice maslinovog ulja. Poznato je kako kofein podstiče cirkulaciju.

Međutim, ukoliko imate osjetljive kapilare, izbjegavajte anticelulit masaže u salonima. Zbog snažnog pritiska, kapilari bi mogli popucati.

Kreme

Iako mnogi tvrde kako su kreme protiv celulita najobičnija izmišljotina, postoje naučni dokazi da zaista djeluju. Naravno, ako jedete masnu hranu, ne krećete se i ne pijete tečnost, neće ukloniti celulit, ali ako ih sve iskombinujete, mogu pokazati odlične rezultate. Najbolje bi bilo prije upotrebe informisati se kod prijateljica ili na raznim forumima ovog tipa.

Tečnost

Povećajte unos tečnosti! Pijte puno vode u koju možete iscjediti limun, limetu ili narandžu, a poznato je i da zeleni i žuti čaj super pomažu pri uklanjanju celulita. Nezaslađeni čaj skuhajte u velikom loncu, podjelite u boce od pola ili jednog litra pa ispijajte to tokom dana.

Ishrana

Kad je ishrana u pitanju, tu nema neke mudrosti. Masna hrana, čokolade i torte pojačaće celulit, dok će voće i povrće ubrzati metabolizam i pomoći u smanjenju masnih naslaga i celulita. Birajte salate, pileća prsa, nemasne šunke s ražanim hlebom, niskokalorične jogurte i hranu kuhanu na pari, a uz sve to – pokušajte i da izbaciš so iz ishrane. Ona zadržava vodu u tijelu.

Vježbe

Ukoliko imate problema sa celulitom na guzi i bedrima – bacite se na žustro vežbanje. Odlično bi bilo odraditi kardio trening nekoliko puta nedjeljno jer ćeš tako znojenjem izbaciti štetne materije.

pressonline.rs

Komentari

komentara