slot online 2023

Da biste izbjegli simptome proljetnog umora – Limun dijeta otklanja umor

Napisao admin

Da biste izbjegli simptome proljetnog umora, neophodno je da tijelo pročistite od toksina i teške hrane.


limun (foto:cure.ba)

Da biste poslije višemjesečnog boravka u zatvorenim prostorijama vratili snagu organizmu i izbjegli simptome proljetnog umora, neophodno je da tijelo pročistite od toksina i teške hrane. 

To možete da uradite na potpuno prirodan način, uz pomoć limunove dijete. 

Čišćenje traje samo jedan dan nedjeljno, a podrazumijeva povećan unos limunovog soka, vode, ali i voća, orašastih plodova, sjemenki, povrća (grašak, pasulj, boranija). 

Cilj dijete nije da smršate, iako ćete izgubiti i do jednog kilograma, već da tijelu obezbijedite najbolje hranljive materije i tako u njega „ubrizgate“ energiju. 

Preporučuje se da dijetu držite subotom ili nedjeljom, jer ćete moći da se posvetiti pripremi jela i da ispratite razmake između zdravih obroka i međuobroka.

Osnova dijete je svježe pripremljena limunada. Iscijedite jedan limun, dodajte 300 ml vode, štapić cimeta koji će limunadi dati slatkoću i prstohvat čilija ili feferona u prahu (zagrijaće tijelo i ubrzati eliminaciju toksina). 

Sve dobro promiješajte. Limunadu nemojte da konzumirate hladnu, jer će izazvati nadutost. Prvu čašu popijte rano ujutru, čim ustanete.

Kada je riječ o obrocima, za doručak pojedite po 20 plodova šumskog voća, jabuku, krušku, šaku badema i jogurt. 

U vrijeme prve užine ponovo popijte čašu limunade, a poslije deset minuta pojedite bananu i šaku sjemenki suncokreta ili bundeve. 

Za ručak skuvajte povrće, začinite sa malo maslinovog ulja i limunovim sokom, za drugu užinu popijte treću čašu limunade, a desetak minuta kasnije pojedite krastavac ili zelenu salatu, šaku lješnika ili nekog sušenog voća. 

Posljednji dnevni obrok trebalo bi da se sastoji od ribe na žaru i kuvanog nezačinjenog povrća. To mogu da budu šargarepa, spanać, brokoli… 

U slučaju da niste ljubitelj ribe, onda umjesto nje jedite soju. Na kraju dana, dva sata prije odlaska na spavanje, priredite sebi opuštajuću kupku sa eteričnim uljima.

Novosti

Komentari

komentara