slot online 2023

Birajte dugačke ogrlice – Kako skinuti 5 kilograma za 10 minuta uz trikove za svaki tip figure

Napisao admin

Birajte dugačke ogrlice, opuštene dugačke šalove ili zanimljiv broš te odmaknite kosu s lica. Sve to izdužuje figuru i odvlači poglede od kritičnih mjesta na tijelu.


tijelo (foto:cure.ba)

Izborom grudnjaka, izbjegavanjem preuske odjeće, kao i strateškim izborom boja, nakita i sličnih detalja možete izgledati mnogo vitkiji, tvrdi Dženi Paolela Lučiani, stilistkinja koja radi na nekoliko popularnih serija i šou-programa.

Žene često nose grudnjak u kojem su im grudi previše spuštene, pa izgledaju starije, deblje i niže.

– Obično preporučim za posebne prilike grudnjak koji je za broj manji od onoga koji žena nosi; ako mislite da nosite korpu C, isprobajte B i sigurno ćete postići bolje rezultate – kaže Dženi.

Ako imate veće proporcije, razmislite o bodiju koji oblikuje tijelo. Pokažite dekolte tako što ćete birati majice, haljine, ali i jakne sa V-izrezom. To će otkloniti pogled sa struka i ostaviti utisak da je tijelo tanje i duže. Takođe, ne bi trebalo da nosite preusku odjeću, to vas čini većom.

Pametno koristite boje: Svjetlijim bojama možete istaći vitke dijelove tijela, a tamnije nosite na “kritičnim tačkama”. Mudar izbor je i odjeća u jednoj boji od glave do pete jer vas čini vitkijom i višom. Farmerice mogu biti vrlo elegantne uz cipele visokih potpetica, ali izbjegavajte detalje koji dodaju kilograme kao što su kargo-džepovi, zatvarači ili elastičnu vrpcu u struku. Duge crne pantalone će vam izdužiti figuru. Ako imate široke bokove, izaberite farmerice koje se lagano šire od koljena na dole jer će vizuelno suziti bokove.

Punije žene koje vole suknje trebalo bi da se naviknu na tanke potpetice cipele u boji noge. Odaberete li uz to zanimljive naušnice, šal, broš ili torbu koja će diskretno odvući pogled od kritičnog mjesta, postići ćete dodatni efekt.

Oblik jabuke

Birajte: Jednostavne i ravne linije, haljine koje imaju lagano ušiveni struk, ali ga ne ističu. Dužina – do koljena.

Izbjegavajte: Široke džepove, odjeću visoko uz vrat, sa širokom kragnom i odjeću stisnutu u struku.

Dodatno: Nosite odjeću bez jastučića na ramenima, uskim reverima čija je dužina do struka možete dodatno izdužiti figuru, pristaju vam jednostavni kaputi s jednorednim kopčanjem. Pokažite dekolte i noge, izgledaćete mršavije.

Žene s trbuščićem

Birajte: Ravno sečene jakne s jednostrukim kopčanjem. Takođe, pristaju vam kaputi A-kroja.

Izbjegavajte: Dvostruko kopčanje, sve što deblja u sredini tijela, kao i džepove i detalje u blizini struka.

Dodatno: Majice bez rukava i prirodni rukavi učiniće vašu figuru vitkijom, nosite dužinu do sredine kukova, ili duže, a kaputi i majice neka budu bez detalja.

Žene s uskim ramenima

Birajte: Kapute s postavljenim ramenima ili sa detaljima na vrhu ramena kao što je kaput u vojnom stilu s epoletama koji nosi Rejčel Adams.

Izbjegavajte: Raglan-rukave i tkanine bez oblika koje će padati preko vaših ramena.

Dodatno: Pristaje vam široki izrez oko vrata, neka donji dio odjeće bude tanji. Nosite pojas da biste istakli struk i odvratili pogled s ramena. Pristaju vam kaputi i odjeća dvostrukog kopčanja.

Žene sa širokim ramenima

Birajte: Odjeću bez čvrstog oblika, npr. kaput koji često nosi Ivana Tramp. Pristaju vam jakne do kukova ili duže.

Izbjegavajte: Dvostruko kopčanje, visoke okovratnike ili detalje na prsima kao što su džepovi. Ne pristaju vam epolete i jastučići za ramena.

Dodatno: Pristaju vam raglan-rukavi ili majice bez rukava jer omekšavaju ramena. Birajte V-izrez s malim, uskim reverima, ili sa nekim uzorkom. Klonite se krutih tkanina.

Niske žene

Birajte: Suknje koje lepršaju oko koljena, kao one koje nosi Kristina Riči. Kaput sa istaknutim rukavima takođe će pomoći da izdužite figuru.

Izbjegavajte: Dugačke kapute širokog volumena i dvorednog kopčanja, široke revere i velike cvjetne uzorke.

Dodatno: Birajte odjeću jasnih linija, ali ne pretjerujte sa prorezom ispod vrata kako ne bi privlačio pogled.

Žene sa malim poprsjem

Birajte: Odjeću sa strukom i privlačnim detaljima na gornjem dijelu, slično kaputiću s dvorednim kopčanjem kakav nosi Gvinet Paltrou. Tako ćete vizualno povećati dekolte.

Izbjegavajte: Bilo što kvadratnog oblika što će učiniti da oblik tijela nije definisan. Tako ćete samo sakriti atribute.

Dodatno: Nosite široke revere i uzorke koji se protežu od ramena prema naprijed. Pristaju vam i naduvani rukavi.

Žene s većim poprsjem

Birajte: Jednoredno kopčanje s dubokim V-izrezom i ravnim reverima koji se protežu do struka.

Izbjegavajte: Visoke ovratnike, džepove i jakne dvostrukog kopčanja.

Dodatno: Pojas u struku ima smisla ako previše ne sužava struk, rukavi do kraja ruke dodaju kilograme.

Dječačkoj figuri odgovara stil “princeza”

Birajte: Stil “princeza” s poprsjem koje je pojačano džepovima, velikim dugmadima i sličnim detaljima kao što su haljine koje nosi Nikol Riči.

Izbjegavajte: Previše detalja i preistaknuta ramena.

Dodatno: Nosite odjeću do koljena. Strukirani kaputi će vam odlično pristajati.

Tanak struk i tanke noge

Birajte: Stil carice, haljine A-oblika, kao one koje nosi Selena Gomez.

Izbjegavajte: Sve što ističe struk.

Dodatno: Dodajte nekoliko detalja na gornji dio tijela kako biste odvukli poglede od struka, a dužina odjeće neka bude iznad koljena.

24sata.rs

Komentari

komentara