slot online 2023

Brutalna istina! – Devet savjeta za skidanje kilograma

Napisao admin

Evo nekoliko savjeta koji mogu da vam budu od pomoći kada naumite da skidate kilograme.


Dijeta (foto: cure.ba)

1. Da biste izgubili pet kilograma tjelesnih masti godišnje, potrebno je da unosite 100 kalorija manje dnevno. Preveliko smanjenje kalorija koje unosite u toku dana smanjiće vašu energiju i povećati osjećaj gladi. Postaćete “slabiji” na visoko kaloričnu hranu.

2. Nikako ne propuštajte doručak. Jedite najkasnije dva sata po ustajanju, zapravo jedite za doručak i više nego što mislite da bi trebalo. Oduzmite neke kalorije večeri i dodajte ih doručku.

3. Ne dopustite sebi da ogladnite. Jedite na svaka četiri sata. Podijelite obroke na pola tako da budete sigurni da ste se napunili kako treba prije i poslije treninga. Na primjer, pojedite dio svog doručka prije treninga (banana), a ostatak ostavite za poslije trčanja (đevrek sa kikiriki buterom)

4. Jedite najmanje tri vrste namirnica po obroku, od ove četiri vrste:

    Hljeb , žitarice
    Voće i povrće;
    Nisko-masna mlijeka i soja;
    Nemasno meso, riba i orasi

5. Neka vam cilj bude postepeno gubljenje tjelesnih masti. Mnogo su vam veće šanse da kada uspijete da skinete kilograme, sve i vratite a možda i povećate (čuveni Jo-Jo efekat) ukoliko naglo izgubite na killaži.

6. Imajte na umu i tečne kalorije. Mnogi izgube iz vidokruga da je danas gotovo svako piće osim vode kalorično. Neka od njih su i visoko kalorična pa mogu da dovedu do gojenja. Smanjite unos gaziranih pića, voćnih sokova i alkohola koje konzumirate i rezultati će biti ubrzo vidljivi.

7. Jedite što prirodnije. Umanjite udio u ishrani prerađene hrane a povećajte unos namirnica koje rastu blizu zemlji (voće, povrće,…) i kojima je trenutno “sezona”.

8. Smanjite brzu hranu do maksimuma. Ukoliko niste u stanju da u potpunosti izbacite fast food iz jelovnika rasapitajte se o nutritivnim svojstvima hrane koju jedete. Izbjegavajte svaki jelovnik na kome piše: PRŽENO, HRSKAVO i SPECIJALAN SOS, ovo garantuje visokokaloričnost.

9. Gelovi imaju kalorije.  Sjetite se toga kada se spremate za trku i treba vam da skinete kilograme. . Koristite gelove, energeska pića i powerbarove samo kada je neophodno.

cure.ba

Komentari

komentara