slot online 2023

Zadovoljni svojim tijelom – Kako smršaviti bez dijete

Napisao admin

Možete primjetiti kako se u zadnje vrijeme sve više priča o zdravom načinu života i naravno bezbolnom rješavanju viška kilograma.


Mršanje (foto: cure.ba)

Debljina je danas postala jako ozbiljan program velikog broja zemalja, a kako i ne bi kada se upravo ona dovodi u usku vezu sa svim ostalim bolestima koje mogu uslijediti. Naime prema najnovijem istraživanju pokazalo se kako upravo debljina povećava mogućnost moždanog udara.

To je zasigurno informacija koju ne smijete ignorisati. Osim zdravstvenih razloga debljine, viška kilograma se trebate riješiti kako bi bili sretni svojim tijelom, njegovim izgledom. Estetika je itekako postala bitna, a ako uzmete u obzir da unutarnje zadovoljstvo čini vanjsku ljepotu još privlačnijom, tada zasigurno vrijedi slušati.

U skladu s najnovijim trendovima izašle su brojne dijete koje vam nastoje pomoći da što lakše i naravno brže dođete do gubitka kila. Međutim u zadnje vrijeme sve se više priča o čudesnom mršavljenju bez odlaska na dijetu.

Naime pokazalo se kako nagli gubitak kilograma nikako nije dobar. Tu se najviše misli na sve one rigorozne dijete koje idu za tim da u što kraćem roku izgubite što više kilograma. Prema mišljenju brojnih liječnika stoji kako svi ti kilogrami koje ste izgubili u kratkom roku vrlo se brzo mogu vratiti.

Također je uvijek bolje imati nekoliko manjih obroka tokom dana nego dva ona koja će ne samo opteretiti vaš organizam, nego ujedno otežati vaše svakodnevno funkcioniranje. Pokušajte normalno jesti, ali pazite što jedete.

Dakle nastavite se normalno hraniti bez radikalnih rezova koji će vam prepoloviti količinu kalorija koje inače unosite. Ono što se uvijek preporuča je povećati konzumaciju namirnica koje obiluju proteinima i složenim ugljikohidratima.

Isto tako pokušajte povećati unos voća i povrća. Vodite računa da u svoj organizam unosite što više namirnica koje obiluju vlaknima koje će pomoći boljem radu vaše probave, a samim time i reguliranju normalne tjelesne težine.

Dok jedete nastojte jesti polako, uzmite si vremena za svaki zalogaj. Osjetite ga i dajte vremena svom organizmu da se navikne na novu količinu hrane koja trenutno ulazi. Ako prebrzo jedete može se dogoditi da nećete odmah osjetiti sitost, a bolit će vas i stomak.

zanosna.com

Komentari

komentara