slot online 2023

Moguće je – Izgubite 5 kilograma do večeras

Napisao admin

Dešava se. Pretjerano se opustite na odmoru ili zatrpane gomilom obaveza zaboravite na svoj redovan program vježbi, i dva do četiri kilograma viška se iznenada – i neosjetno – pojave niotkuda i „zalijepe“ za vaše tijelo.


Žena (Foto: Cure.ba)

Koji god razlozi da su u pitanju, ne dozvolite da vas frustracija zbog suvišnih kilograma spriječi da se dotjerate i pokažete šta imate. Vi znate kako na duge staze da se vratite u normalu (zdrava ishrana, vježbanje, bla, bla, bla), ali ako apsolutno morate do sutra da izgledate ultravitko i seksi, evo super tajni koje će vam pomoći da u tren oka izgledate (i osjećate se) vitko i zategnuto!

Odjeća koja sužava

Izaberite pravi model. Istaknite liniju struka pantalonama ili farmerkama sa spuštenim strukom i našivenim džepovima na zadnjem dijelu (koje su najbolji izbor za ravnu guzu). Ali povedite računa da vam budu pomalo tjesne (ipak ne pretjesne). Ako su vam i pantalone i top u jakoj, svjetloj boji možete da djelujete punije, kao i u kariranoj ili odjeći na široke pruge. Pravilo je – što tamnija odjeća to sitnija figura. Nosite uže T-majice, pripijene košuljice i majčice na bretele – poželjno je što dubljeg dekoltea. Ako obučete preveliki gornji dio, u nadi da ćete tako sakriti višak kilograma, znajte da ćete u njemu samo djelovati glomaznije.

Visoke štikle pod obavezno

To je najbrži način da suzite figuru i djelujete više. Stvar je u proporciji! Ako ste visoke 165 cm i imate 58 kg, sa štiklama postižete visinu od 170 cm na isti broj kilograma. No, pažnja! Ako ste inače visoke 180, prostom računicom, prerasli biste u planinu, te birajte pažljivo visinu potpetice.

Minimalizujuća šminka

Istaknite jagodice. Osjenčite lice i nećete cijelo veče morati da „usisavate“ obraze. Evo kako: na mesnati dio obraza, tik ispod jagodica, stavite bronzer – tako ćete dobiti efekat užih obraza, a istaknutih jagodica, tvrde šminkeri. Zatim na jagodice nanesite malo svjetlucavog rumenila u prahu u boji šampanjca.

Glamurozno blistajte. Stvorite iluziju uz pomoć svjetlucavog losiona ili ulja za tijelo. Čestice koje reflektuju svjetlost će odvući pažnju sa problematičnih dijelova.

Neka vam dekolte izgleda bujno. Ovo je jednostavan trik. Uz raskošan dekolte struk djeluje tanje, a cijela figura skladnije. U udubljenje između grudi nanesite bronzer u prahu koji je otprilike dvije nijanse tamniji od prirodne boje vaše kože, i u tren oka dobijate bujno poprsje.

Zauzmite pozu

Hod koji izdužuje. Zabacite ramena unazad i na dolje, a zatim izvijte karlicu tako da uvučete stomak. Tako ćete „izravnati“ i stomak i guzu. Stojte (i sjedite) uspravno. Zamislite da vam je za vrh glave privezan konopac koji vas vuče na gore. Vaše novo držanje će zračiti samopouzdanjem i osjećaćete se kao da ste jedno 10 centimetara više.

Izravnajte stomak. Moćna mini-serija vježbi za stomačne mišiće će vam pomoći da cijele noći budu zategnuti, tvrde treneri. Uradite 30-ak rotacija gornjeg dijela tijela (sa rukama iznad glave okrećite torzo na jednu pa na drugu stranu, pri čemu karlica i koljena treba da ostanu nepomični), a poslije toga i 30 vježbi izvijanja torzoa (u istom položaju se naginjite na stranu, ne pomjerajući pri tom kukove).

Izdužujuće frizure

Razbarušite kratku kosu. Ako ste ošišane na kratko, razdvojite i zamrsite pramenove tako da djeluju razbarušeno. Kratka kosa uredno isfenirana u obliku kruga ili zalizana uz glavu čini da lice djeluje bucmastije.

Glatka duga kosa. Što više kose to figura djeluje krupnije, tvrde frizeri i dodaju da ćete ako ukrotite neposlušne pramenove i izravnate i zagladite kosu odmah djelovati vitkije.

Razdeljak sa strane. Pramenovi podjeljeni sa strane stvaraju optičku varku i čine da okruglasto lice dobije oštrije crte, kažu stručnjaci. Oni predlažu razdjeljak sa strane, ili ako imate šiške, da ih češljate od linije obrva ka suprotnoj jagodici.

Izvucite svijetle pramenove. Uz par kao od sunca posvjetlelih pramenova lice će vam djelovati uže. Ne uspjevate da odvojite dovoljno vremena za izvlačenje pramenova kod frizera? Upotrebite bilo koju boju za jednokratnu upotrebu, koja se pri pranju ispira. Posvjetlite samo vrhove i pramenove uz ra- mena, vrat i lice, tako da uokvirite lice.

Čudotvorni meniji

Nalivajte se vodom. Popijte bar 8 do 10 čaša vode za dan, i u roku od 24 sata ćete izbaciti pravu bujicu tečnosti, kažu nutricionisti. Unošenjem velike količine vode ubrzaćete varenje i tako izbaciti so iz organizma – tako da će se što više pijete to manje tečnosti zadržavati u organizmu.

Jedite sirovo. Ujutru umjesto soka uzmite jednu presnu voćku – to će ubrzati prolaz hrane kroz probavni trakt, tvrde stručnjaci za ishranu. To vam može pomoći i da uspješno izvršite jutarnju „WC misiju“, što će vam u tren oka „izravnati“ stomak. Osim toga, sirova hrana je i mnogo zdravija.

Izbjegnite gasove. Zaboravite na teško svarljivu hranu kao što su brokoli, kupus, pasulj i bilo šta prženo ili masno; umjesto toga jedite bobičasto voće ili grejp. Tako ćete zasititi, ali ne i naduvati stomak, kažu nutricionisti.

Smanjite unos ugljenihhidrata. Prestanite da jedete proste ugljene hidrate. Pice i tjestenine doprinose zadržavanju tečnosti i nadutosti koju želite da izbjegnete.

Preskočite so. Da se ne biste u posljednjem trenutku nadule, izbjegavajte hranu sa visokim sadržajem soli. Slani keksovi, čips i kokice su očigledni „krivci“, ali i mnoga bezalkoholna gazirana pića i niskokalorične grickalice sadrže ogromne količine soli, zato se potrudite da pažljivo iščitate sastojke na pakovanju proizvoda.

Ruke dalje od alkohola. Ako popijete veću količinu bilo kog alkoholnog pića izlažete se ozbiljnom riziku od dehidracije. To znači da će gore pomenutih 8 do 10 čaša vode koje popijete da biste se oslobodile naduvenosti, biti utrošene da bi se nadoknadio gubitak tečnosti u organizmu, umjesto da se iskoriste za borbu sa nepoželjnom nadutošću.

cure.ba

Komentari

komentara