slot online 2023

7 razloga zašto dan započeti sa šoljicom tople vode i sokom limuna!

Napisao H. H.

Za ekstra snažno djelovanje za mršavljenje – napitku dodajte kurkumu i cimet

Način kako započinjemo svaki dan je nevjerojatno važan. Bilo da ste mama, trener, pisac, vlasnik firme ili učitelj, pitanje je što ćete prvo unijeti u tijelo ujutro. Odvojite malo vremena za jedan ritual, još bolje – razvijte naviku zbog koje ćete biti sretniji i zdraviji! Limunov sok s toplom vodom na čudesan način ispire i jetru i bubrege. Recept je ultrajednostavan – šalica tople vode (ne vrele, jer vrela voda će uništiti vitamin C, mineral zbog kojeg je tu cijela ova priča) + sok iz pola limuna. Koliko ćete tako dobrog učiniti svom tijelu saznajte iz sljedećih redova:

1. Dobar za imunološki sistem – Ok, sve znamo; vitamin C je super protiv prehlade i gripe, ali limun također sadrži i kalij, a on stimulira rad mozga i živčanog sustava i kontrolira krvni tlak.

2. Održava pH vrijednosti – Održavanje pH vrednosti pomoću pravilne ishrane i načina života spada u najvažnije faktore optimalnog zdravlja. Iako je kiseo, tokom varenja limunove kiseline se metaboliziraju i proizvode kalij karbonat koji pomaže neutraliziranju suvišne kiselosti i štiti probavni sistem. Alkalno tijelo je zdravo i jako tijelo!

3. Dobar borac protiv viška kilograma – Limun sadrži pektin, probavljiva vlakna zbog kojih se smanjuje želja za hranom. Topla voda stvara osjećaj sitosti i tako, s druge strane, smanjuje apetit.

4. Pospješuje probavu – Kada govorimo o čišćenju organizma voda je jedan od najboljih, ako ne i najbolji izbor. Topla voda je još bolji izbor! Ona stimulira gastrointestinalni trakt (želudac, tanko crijevo i debelo crijevo). Minerali i vitamini u limuni (i limeti) pomažu tijelu da se riješe toksina u probavnom traktu.

5. Djeluje kao diuretik – Limunov sok pomaže da izbacimo neželjene sastoje i toksine iz tijela, tj. sprječava zadržavanje tekućine tako što povećava učestalost mokrenja.

6. Čisti kožu – Vitamin C je dobar za kožu (zube i kosti). Limunov sok tjera toksine iz krvi koji uzrokuju stvaranje bora.

7. Hidratizira limfni sustav – Čaša tople vode i limunov sok pomažu započeti dan hidratizirano, znači sprječava dehidraciju i nadbubrežni umor. Kada je vaše tijelo dehidrirano, ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor) ne može obavljati sve odgovarajuće funkcije, što dovodi do pojave toksina, stresa i zatvor.

Za ekstra snažno djelovanje za mršavljenje – napitku dodajte kurkumu i cimet!

Kurkuma je odavno poznata kao antioksidans koji štiti moždane stanice i pomaže u njihovoj obnovi nakon moždanog udara. Ona posjeduje antiseptička i antibakterijska svojstva, korisna je za dezinfekciju rana i opekotina. Odlična je i u prevenciji više vrsta raka (prostate, dojke, melanoma, dječje leukemije)i sprečava rast metastaza kod mnogo vrsta raka. Kurkuma čisti jetru na prirodan način, prirodan je lijek protiv artritisa i reume, a može spriječiti ili zaustaviti razvoj Alzheimerove bolesti. Ona je i prirodni lijek protiv bolova te regulira metabolizam i potpomaže u mršavljenju.

Cimet je bogat polifenolima, a oni u tijelu izazivaju efekt sličan inzulinu i tako pomažu tijelu regulirati razinu šećera. On imitira biološku aktivnost inzulina i poboljšava metabolizam glukoze. S obzirom da visoke razine šećera mogu dovesti do pohranjivanja u obliku masnih naslaga u tijelu, cimet pomaže spriječiti nakupljanje masnih naslaga i pomaže smršaviti. Isto tako, cimet usporava prolazak hrane iz želuca u crijeva, što znači da ćete se dulje osjećati sitima i manje jesti. Cimet pomaže i da tijelo bolje i efikasnije probavi ugljikohidrate, što također pomaže smršaviti.

Zato – u napitak dodajte i pola žličice cimeta te ¼ čajne žličice kurkume!

Izvor: Atma .hr

Komentari

komentara