Ljepota

Riješite se ovog problema – Prirodni lijekovi protiv podočnjaka

Napisao admin

Podočnjaci su problemi sa kojima se susreće većina nas. A svi koji imamo problema sa njima, znamo koliko oni negativno mogu uticati na našu ljepotu. Zbog toga vam donosimo nekoliko prirodnih načina uz pomoć kojih se možete riješiti ovog problema…


Podočnjaci (foto: cure.ba)

1. Paradajz.

Paradajz ima određena svojstva koja mogu posvijetliti boju kože u velikoj mjeri. Sve što morate učiniti je jednostavno uzeti kašiku soka od paradajza i pomiješajti s jednom kašikom soka od limuna. Nanesite ovu smjesu ispod očiju na vaše podočnjake i ostavite se oko 10 minuta. Zatim isperite vodom. Ponavljajte ovo dva puta dnevno kako bi smanjili podočnjake.
2. Krastavac

Korištenje krastavca se smatra vrlo učinkovitim i brzim načinom liječenja podočnjaka. Dovoljno je uzeti svježi krastavac i izrezati ga na debele kriške. Držite ih u frižideru pola sata, a nakon toga stavite kriške krastavca na zahvaćena područja oko deset minuta. Nakon toga operite lice s običnom vodom. To će dati osvježavajući učinak za vašu kožu.
Ukoliko budete koristili ovaj lijek dvije sedmice, podočnjaci će vam uskoro nestati.

3. Limunov sok

Vitamin C prisutan u soku od limuna je također vrlo koristan u uklanjanju tamnih krugova ispod očiju. Možete namočiti blaznicu u limunov sok i staviti na podočnjake oko 10 minuta.  Nakon toga isperite sa vodom. Ponovite ovaj postupak dvaput ili triput sedmično.

4. Kurkuma.

Kurkuma je poznat po svojim antioksidansima, kao i protuupalnim svojstvima i stoga je vrlo učinkovita za uklanjanje podočnjaka. Dovoljno je uzeti kurkumu u prahu i pomiješati je sa sokom od ananasa i napraviti gustu smjesu. Primijeniti ovu masu na zahvaćena područja i ostavite da djeluje oko 10 minuta. Zatim smjesu obrišite mekom vlažnom krpom. To će učiniti vašu kožu glatkom i mekanom.

5. Metvica.

Metvica uklanja podočnjake na vrlo prirodan način. Dovoljno je uzeti nekoliko listova svježe mente i narezati je. Stavite narezanu metvicu na podočnjake i ostavite oko pet do deset minuta. Zatim podočnjake obrišite krpom. Također, možete dodati i metvicu u sok od paradajza, a zatim primijeniti ovo tijesto na podočnjake, nekoliko minuta. Nakon toga isperite ovo područje s hladnom vodom.

ljepota.ba

Komentari

komentara