Ljepota

Samo navalite – Vjerovali ili ne čokolada jako doprinosi ljepoti

Napisao admin

Ako ste uvjereni da je tamna čokolada jako loša za vaš ten, vrijeme je da promijenita mišljenje. Uživanje u ovoj poslastici neće vam donijeti probleme s kožom. Štoviše, jedenje čokolade korisno je za ljepotu.


Čokolada (foto: cure.ba)

Tamna čokolada (koja ima nizak udio šećera i visok udio kakaoa) bogataj je vitaminima, mineralima i antioksidansima koji su hranjivi za kožu. Još niste uvjereni? Evo pet razloga zbog kojih bi trebali dodati tamnu čokoladu vašem tretmanu ljepote.

Oporavlja suhu kožu

Željezo, kalcij i vitamini A, B1, C, D i E su među mnogim hranjivim tvarima koji se nalaze u tamnoj čokoladi. Zamijenite šalicu kave ili zelenog čaja kakaom koji koje će duboko nahraniti vašu kožu i dati joj zdrav sjaj. Možete napraviti i čokoladni piling kako biste uklonili mrtve stanice kože. Pomiješajte maslinovo ulje, smeđi šećer, kakao u prahu i vaniliju.

Štiti od štetnih UV zraka

Flavonol koji sadrži tamna čokolada pomaže koži pri zaštiti zaštiti od opeklina, crvenila i drugih UV oštećenja što je i klinički dokazano. Kada se primjenjuje izravno na kožu, može oporaviti i dadi potrebnu vlagu dijelovima tijela koji su izloženi suncu. Ipak, ne odustajte od krema sa zaštitnim faktorom.

Smanjuje bore

Kao da se umirimo kada pojedemo komad tamne čokolade, a znate da stres ima loš utjecaj na vašu kožu. “Kakao smanjuje izlučivanje hormona stresa, to znali da manje kolagena nestaje iz kože, a to znači i da imamo manje bora” objašnjavaju stručnjaci. To je kao da jedete da bi bili lijepi.

Daje sjaj kosi

Napravite masku za kosu od nezaslađen tamne čokolade, meda i jogurta. Nanesite na kosu i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da djeluje oko jedan sat. Isperite hladnom vodom i uživajte u svojim sjajnim pramenovima.

Potiče rast kose

Bakar, cink i željezo su minerali koji potiču rast i obnovu stanica. Dakle, jedući čokoladu svaki dan povećat ćete protok kisika i krvi u vlasište što će rezultirati zdravijom i jačom kosom.

net.hr

Komentari

komentara