Magazin

Limun, zelna salata … – Detoksikacijska dijeta Jennifer Aniston

Napisao admin

Ako govorimo o održavanju dobre linije, onda zaista moramo pogledati poznate ličnosti. Dovoljno je uzeti Jennifer Aniston za primjer. Ona je u svojim 40 – im godinama, a nikada nije bolje izgledala.


Jennifer Aniston (Foto: usatoday)

Limun dijeta Jennifer Aniston prilično je poznata u celebrity krugovima. Ova dijeta „ušla“ je u modu prije nekoliko godina. Nakon što je Jennifer Aniston prestala pušiti, izbacila kofein i sve gazirane napitke, ona je odlučila da isproba neku detox dijetu. Limun dijeta je bila savršen izbor za nju. Ovdje su neki važni detalji kada je u pitanju ova dijeta…

1. Svježi sok od limuna

Jennifer Aniston dan započinje uz čašu svježe iscijeđenog limunovog soka. Prema njoj, sok od limuna je najbolji način da se oslobodite od toksina i otpada iz tijela. Limun također pomaže u uklanjanju masnoća i celulita.

2. Nema prerađene hrane

Osim konzumiranja soka od limuna, ova detox dijeta također zahtijeva od vas da izbjegavate toksine u svim poljima. Kako očekujete da će vaše tijelo biti detoksicirano ukoliko nastavite konzumirati prerađenu hranu? Jennifer Aniston ne jede junk hranu ili bilo kakvu drugu prerađenu hranu.

3. Proteini i zelena salata

Dobro je poznata priča da je Jennifer Aniston jela istu salatu gotovo deset godina, kada je televizijska serija „Prijatelji'“ prestala sa emitovanjem. Riječ je o zelenoj salati i piletini. Zdrava ravnoteža zelenog lisnatog povrća i proteina je bitna za vitko tijelo. Zeleno povrće također pomaže u detoksikaciji tijela.

Prednosti ove dijete:

Ova limun dijeta ne samo da vam pomaže da dobijete vitko tijelo, već vam pomaže da dobijete prirodni sjaj kože. Naime, limun ima mnogo vitamina C koji pomaže ubrzati proces obnove stanica kože.

Antioksidansi u limunovom soku su najbolji za prirodni proces protiv starenja. Nije ni čudo što Jennifer ne izgleda starije od 30 godina, iako ima iznad 40.

Limun dijeta očisti sistem od svih toksina u organizmu. Tako vam ta dijeta pomaže da živite duži i zdraviji život. Ova dijeta također smanjuje šanse za dobijanje raka.

ljepota.ba

Komentari

komentara