Magazin Video

Fanovi Amara Jašarspahića bijesni – Ne osporavajte uspjeh našeg Gileta! (VIDEO + FOTO)

Napisao admin

Amar Jašarspahić Gile, poslije pobjede u Zvezdama Granda, stekao je brojne nagrade ali i ogroman broj fanova, a samo na zvaničnoj Fejsbuk stranici ima skoro 40.000 članova. Nove pjesme dvadessettrogodišnjaka iz Kaknja, „Ne prestaju moje kiše“ i „Zašto sam sam“, koje su predstavljene u prošloj emisiji „Zvezde Granda“ trenutno bilježe 700.000 pregleda na kanalu Jutjub.


Amar Jašarspahić Gile (foto: ekskluziva)

Gile je u srijedu nastupio u jednoj tuzlanskoj diskoteci a zatim se dva sata fotografisao sa najvatrenijim obožavaocima. Stranica na Fejsbuku redovno se ažurira, tako da je pjevač predstavio i svog novog kućnog ljubimca.
Međutim, da slava ima i drugu stranu, svjedoči prilog TV Hayat o festivalu “Baščaršijske noći”, u kome se između ostalog kritikuje šou Zvezde Granda. „Ima onih koji žele da rade, ali im se ne daje prilika. Domaći izvođači zapostavljeni su na kulturnim manifestacijama u našoj zemlji. Umjesto da promovišemo domaću kulturu, plaćamo uvoznu“, navedeno je u prilogu TV Hayat.

 

Ovo je izazvalo buru negdovanja Giletovih fanova, a na društvenoj mreži postavljeno je i saopštenje u kojem se, između ostalog, navodi: „Onima koji pokušavaju od Giletovog uspjeha naprave i svoju „priču“ kako bi povećali svoju gledanost poručujemo da su se prevarili. Ništa i niko ne može pokvariti emotivnu vezu koju je sa milionima ljudi uspostavio Gile svojim pjesmama u kojima se lako može razabrati svaki treptaj koji dolazi iz njegove duše. Amar je bio i ostao skroman i jednostavan, momak koji se vozio u Zrenjanin u Golfu „dvici“ i koji je na doček u Kaknju, nakon pobjede, došao u istom automobilu. Nije došao u bijesnim kolima sa zatamnjenim staklima čime je pokazao da je jedan od nas, skromni momak, pjevač velikog srca. Oni koji od svojih muzičkih audicija prave sapunice, humorističke serije, fitness i svašta nešto, neka to nastave raditi, ako žele, ali neka ne zamućuju lijepu emociju koju zbog Gileta živi Balkan i dijaspora ovih dana.“

 

Povodom televizijskog priloga, oglasio se Amar Jašarspahić Gile sa, kako se navodi, pravog Fejsbuk profila.

 

„Nek’ ste vi meni živi i zdravi. 7.7.2013. bujrum.“

svet.rs

Komentari

komentara