Magazin

INDIRA JE RANO POSTALA BAKA, A SIN JOJ SE OŽENIO RUSKINJOM: “Svako je kovač svoje sreće, to nikome ne treba oduzeti!”

Napisao A. K.

Indira Radić posvećena je sinu, njegovoj ženi i unuku, iako je nekada harala muzičkom scenom, čini se da joj više prija da bude daleko od estradne gungule. Pjevačica otkriva kako provodi slobodno vrijeme, kao i kako se snalazi kao baka.

Na to što sam mlada postala baka gledam kao na prednost i to je po mom mišljenju savršena okolnost. Smatram da je prelijepo kada mlada žena postane majka i kada sve dođe u svoje vrijeme. Ostvariti se kao majka na početku života je u svakom smislu prelijep osjećaj i tako treba da razmišlja svaka djevojka, žena. Sada su se granice pomjerile i žene masovno rađaju i poslije 35. Tada nekako i ne stignete da dočekate svoje unučiće, a treba biti vitalan i nositi se s tim kako treba. Imala sam sreće da sam se mlada i udala i rodila, sa 24 sam rodila sina i on se mlad oženio i dobio sina, tako da mogu samo da budem srećna zbog svega što se moje porodice tiče, prenosi “Alo“.

Indira kaže kako rado provodi vrijeme sa unukom.

– Trenutno nismo zajedno, unuk mi je otišao u Moskvu. Majka ga je odvela da vidi familiju jer je ona tamo rođena, pa će neko vrijeme provesti sa njima. Kada god je tu i kada smo u mogućnosti, iskoristimo priliku da se vidimo.

Pjevačica je progovorilo o odnosu sa snajkom i njenim roditeljima.

– Moj unuk ima predivnu majku, koja o njemu brine najbolje što može. Snaja je iz divne porodice i njeni roditelji su dobri ljudi. Mi se baš nešto i ne razumijemo, s obzirom na to da su iz Rusije. Prija i prijatelj znaju da sam pjevačica i javna ličnost, ali zaista ništa više od toga. Ne pričamo mnogo i nemamo odnos kakav mi u Srbiji tradicionalno njegujemo sa familijom. Oni ne pričaju srpski, ja ne pričam ruski, pa nemamo mnogo prostora za razgovor. Što je dobro, jer se zbog svega toga još više cijenimo, volimo i poštujemo.

Radićeva kaže kako je sasvim normalno reagovala na to što joj je snaja Ruskinja.

– Iz svog iskustva i gledajući ono što sam preživjela sticajem niza okolnosti, znam da se ne treba miješati u izbor svoje djece i pričati im o bračnom drugu i načinu na koji će sa partnerom živjeti, sređivati prostor, usmjeravati dijete i sve ostalo što zajednica donosi. Iskustvo, ne samo moje, nego i mnogo ljudi oko mene, pokazuje da je najbolje da se niko nikome ne miješa i da pusti druge da žive kako hoće. Ni u vezu, ni u život, ni u šerpu.

Indira dodaje kako se nikada nije miješala sinu u izbor.

– Apsolutno nikada. Nikada nisam bila taj tip roditelja. Imao je potpunu slobodu što se tiče izbora kakav život će živjeti, načina na koji će usmjeriti sebe, sada i svoju porodicu. Sloboda svima nama treba da bude prioritet i tako sam se oduvijek postavljala prema svom djetetu. Uvijek sam tu da pomognem i posavjetujem ako treba, ali za ostalo sam mišljenja da je svako kovač svoje sreće i da mu to pravo ne treba oduzimati. Moj sin sa porodicom živi na relaciji Moskva-Beograd, na šta sam se navikla. Trudimo se da se vidimo kada god možemo i može samo da mi bude drago što ima stabilnu porodicu i normalan život. Mama je tu, pa je tu.

Komentari

komentara