Trudnoća i majčinstvo

Nevjerovatno – Žena iz svojih grudi izdojila 325 litara mlijeka!

Napisao admin

Alicia Richman (28) sa sjevera Teksasa u SAD dobila je priznanje od Guinnessove knjige rekorda zbog doniranja svog mlijeka. U razdoblju odšestog mjeseca 2011. godine do trećeg mjeseca 2012. godine Alicia je donirala čak 325 litara mlijeka.


Dojenje (foto: cure.ba)

“Mlijeko sam ispumpavala na poslu, na odmoru i u automobilu, bilo gdje. Nisam nikada imala problema – ispričala je Alicia. Dodaje kako se na doniranje mlijeka odlučila nakon što je rodila sina, a shvatila je kako ima previše mlijeka koje će ostati neiskorišteno, piše 24sata.

Odlučila je pomagati djeci koju su majke napustile, a zbog nedostatka mlijeka su oslabila, piše Daily Mail. Kazala je kako se osjeća blagoslovljeno zbog tolike količine mlijeka te je zaključila da je nekome morala pomoći.

– Diljem svijeta ima djece koja su bolesna, a može im pomoći samo majčino mlijeko te sam im odlučila pomoći – kaže Alicia. Ističe kako planira srušiti svoj rekord u doniranju mlijeka nakon što rodi drugo dijete. Nada se kako će zbog njenog poteza sve više žena donirati mlijeko.

cure.ba

Komentari

komentara