Trudnoća i majčinstvo

Nesretan niz okolnosti – Nakon pilule za dan poslije i abortusa žena (30) još uvijek ostala trudna!

Napisao admin

Liječnici u jednoj britanskoj klinici nisu mogli vjerovati da je 30-godišnja Julie Smith trudna unatoč tome što je uzela pilulu za jutro poslije te bila na pobačaju. Da je i dalje trudna, saznala je kad je već bila u 16 tjednu.


Ilustracija (Foto: arhiva)

O svemu je odlučila javno progovoriti kako bi u javnosti podigla svijest o tome da i kirurški pobačaj može biti neuspješan te da žene može biti trudna tri mjeseca, a da toga nije ni svjesna baš kao što to ni ona nije bila, piše Telegram.

 

Julie i njezin tadašnji dečko su u kolovozu 2014. godine nakon seksa shvatili kako im je kondom puknuo pa je stoga uzela kontraceptivnu pilulu za jutro poslije. Ali gotovo mjesec dana kasnije kad je otišla ginekologu kako bi joj stavio spiralu, otkrila je da je još uvijek trudna.

 

‘Bio je to nesretan niz okolnosti. Bili smo pažljivi, koristili smo zaštitu, ali svi znamo da kondomi ponekad znaju puknuti. Popila sam i pilulu, ali to očito nije upalilo tako da sam nakon toga otišla na abortus. Nisam imala pojma da je uopće moguće da sam još trudna nakon pobačaja, rekla je Julie. Nakon abortusa liječnik joj je ugradio spiralu, a kako zbog toga u početku može izostajati mjesečnica, Julie nije ni pomislila da je još trudna.

 

‘Nisam mogla prestati plakati’

 

‘Otišla sam doktorici jer sam mislila da spirala uzrokuje moju nelagodu i bol. Morala me pregledati iznutra jer nije mogla pronaći nit spirale. Iznenadila sam se kad me pitala znam li da sam četiri mjeseca trudna. Bila sam u šoku i nisam mogla prestati plakati. Bila sam 16 tjedana trudna s fetusom kojeg sam se već tri puta pokušala riješiti. Nitko ne bi trebao prolaziti kroz takvo nešto’, rekla je Julie.

 

‘S tim dečkom s kojim sam ostala trudna sam se viđala tek neko vrijeme, ali nismo bili spremni za bebu. Nisam htjela postati samohrana majka, želim jednog dana imati djecu, ali ne dok nisam spremna i dok nisam u čvrstoj vezi’, objasnila je.

 

Nakon toga joj je čak pružena i psihološka pomoć, a ni sami liječnici u bolnici nisu mogli vjerovati da je imala i medicinski i kirurški abortus te da još uvijek nosi fetus u maternici. ‘Nije isto prekinuti trudnoću nakon četiri tjedna i nakon četiri mjeseca’, kaže Julie koja je morala odlučiti želi li još jednom abortirati ili ne. Naposljetku je otišla na još jedan abortus jer se nije htjela odreći karijere u vrhunskoj tvrtki.

 

U četvrtom mjesecu trudnoće opet otišla na pobačaj

 

‘Pogledala sam sve stavke za i stavke protiv pobačaja i zaključila kako ne želim obrisati svoj hard disk i sve ono što sam radila proteklih 15 godina kako bih danas bila ovdje. Kad sam bila mala, uvijek sam čekala da tata dođe kući i njega nikad nije bilo, ne želim da moje dijete prolazi kroz isto’, objasnila je.

 

‘Mislim da nitko ne može shvatiti ono što sam prošla. Kao da netko otrgne dio vas. Ne žalim za tim, ali to je nešto s čim ću morati živjeti do kraja života. Dijete sam morala pobaciti tri puta. Nisam htjela nikakvu kompenzaciju od klinike, samo sam htjela da budu svjesni da njihove greške bitno utječu na naše živote’, zaključila je.

cure.ba

Komentari

komentara