Trudnoća i majčinstvo

Dogovorite se same sa sobom: Jeste li žene ili roboti?

Napisao H. H.

Kada stanete i shvatite – pa vi ne morate raditi baš ništa!

SVIJET stvarno neće (ne)stati ako uzmeš malo vremena za sebe.,piše index.hr

Vratite se u sjećanje na primjerice prošli vikend. Subota je,  jutro za poželjeti, sunčeve zrake nagovještavaju prekrasan dan. A ti, što činiš?  U glavi već radiš planove što sve trebaš napraviti, pospremiti, skuhati, peglati, ići u nabavku.  Milijun misli roje ti se po glavi i ne znaš što bi prije od silnih obaveza. Ali znaš što?  Ne moraš ništa. Od svega toga ne moraš ništa. Jer ništa se neće dogoditi ako uzmeš malo vremena za sebe.  Predah od svakodnevnog rintanja, nakuhavanja i brige za druge. Stani, sjedni u miru, popij kavu,  taj nered oko tebe neće nigdje pobjeći.  Opusti se,  sa svakim gutljajem kave neka u tebe uđe mir. Zaboravi na stres, žurbu, pritisak.   To radiš jedino ti samoj sebi. Nitko te na to ne prisiljava, niti tjera da moraš obaviti sve te silne obaveze. Ti si ta koja si zadaješ takav luđački tempo. A znaš i sama da sve može sporije, lakše i opuštenije.

Sve se može napraviti bez strke i s nekim u društvu. Nisi sama, vjerojatno imaš nekog,  npr. partnera,  ili djecu ili roditelje.  Nisu oni tu samo da ti uljepšaju prostor već da ti pomažu u tvojim svakodnevnim obavezama.

I zato se ne uzrujavaj ako ujutro u miru piješ kavu kraj njihovih razbacanih tenisica, tanjura od sinoć ili  desetak čaša sa strane.  Imaš puno pravo  da to ignoriraš i uzmeš vremena za sebe.

Komentari

komentara