Moda

Savjeti – Kako izabrati pravi grudnjak

Napisao admin

Grebanje, neadekvatan izgled ispod majice, stalno namještanje grudnjaka može pokvariti cijeli dan. Zato vam mi dajemo par savjeta, koje bi trebalo da primjenite prilikom odabira, odnosno kupovine grudnjaka.


Grudnjak (Foto: Cure.ba)

Prva konstatacija je da grudnjak ne smije biti ni prevelik ni premali. Potrebno je prije odlaska u kupovinu izmjeriti obim ispod grudi. Obim grudi (veličina korpe) se označuje slovima A, B, C, itd.

Sljedeći korak je odabir modela grudnjaka. Postoje različiti tipovi grudnjaka, kao što su:

Grudnjak-topić je odličan kada su upitanju djevojke kojima su grudi tek počele da rastu. Pravljen je kao i klasični top i idealan je za manje grudi.

Sportski grudnjak je grudnjak koji izgleda kao topić, čvršći, i ustvari fiksira grudi prilikom vježbanja, ali ih ne oblikuje.

Klasični grudnjak ima žicu i napravljen je tako da se ispod odjeće ne bi isticale bradavice. To je najbolji model za svakodnevne aktivnosti, pa je zbog toga i najpopularniji.

Grudnjak sa mekanim korpicama je grudnjak koji nema nikakvo punjenje. Najčešće je napravljen od čipke ili pamuka, ali postoje i modeli sa žicom. On drži grudi, ali ih ne oblikuje.

Push-up grudnjak je grudnjak koji sadrži umetke ili vrećice ispunjene gelom, koji podiže grudi. Jednostavno, on pomaže da grudi dobiju puniji oblik, ali se ne preporučuje djevojkama sa većim grudima.

Samostojeći grudnjak je pogodan za djevojke sa manjim grudima, kada se nose otvorene haljine ili topići.

Kako odabrati stil?!  Jednostavno treba da kupite nešto što pristaje vašoj građi tijela i ono što odgovora vašem ukusu.

Posljednji korak, odnosno odluka odnosi se na materijal grudnjaka. Najbolji izbor je pamuk. Jednostavno, on je najudobniji, ne iritira našu kožu, a ujedno i upija naš znoj. Treba izbjegavati bilo koju vrstu umjetnih materijala, jer oni ne upijaju znoj, pa može doći do određenih infekcija.

cure.ba

Komentari

komentara