Moda

Novi trend – Hrabro i sa stilom bez grudnjaka

Napisao admin

Mary Phelps Jacob ona je koja je odgovorna za grudnjake kakve poznajemo danas. Do tada su žene na izbor imale samo manje ili više udobne i sputavajuće korzete. Za vrijeme Drugog svjetskog rata vlada je zamolila žene da prestanu kupovati korzete kako bi bilo što više metala za oružje.


Majica bez grudnjaka (foto: cure.ba)

Kraj 60-ih i početak 70-ih sa sobom je donio seksualnu revoluciju. Žene i djevojke grudnjake su vidjele kao nešto što ih sputava i ograničava i stoga su ih čak i simbolički palile kako bi obilježile svoju novopronađenu slobodu.

Grudnjak je korisni odjevni predmet koji je naš svakodnevni suputnik. Koristimo ga za razne namjene. Kako bi odjeća bolje pristajala, za stvaranje bujnijeg dekoltea, za potporu pri sportskim aktivnostima ili jednostavno iz navike. Od kada su vam se razvile grudi vjerojatno ste uvijek u njemu, osim kada spavate ili kada ste u udobnosti svoga doma.

Iako je u svakodnevnim sitaucijama on nužan i koristan što je sa modnim kombinacijama koje jednostavno ne dopuštaju grudnjak. Uz to ne postoje nikavi znanstveni dokazi koji bi upućivali kako redovito nošenje grudnjaka sprječava gravitaciju da na kraju ipak uzme svoj danak.

U blještavom zvijezdanom svijetu nametnuo se odjednom novi trend. Sasvim je normalno ne nositi grudnjak. Možda se ponovo zaokrećemo prirodi i slobodi. Tko zna hoće li se ovaj trend zadržati.

No zašto ne biste bile hrabre i iskušale ovo jedan dan. Svakako nije prikladno pojaviti se tako na radnome mjestu, ali možda otići na sastanak sa dragim ili na kavu sa prijateljicom u ovom novom nesputanom duhu ne bi bila nimalo loša ideja.

Naravno ovakav outfit bi lako mogao postati prevulgaran, zato ni slučajno nemojte odabrati proziran materijal. Bitno je da grudi samo ocrtate, a ne pokažete. Stoga meki materijali koji su sasvim uski ili labavo prate obris tijela najbolje funkcioniraju.

Radi li se o nešto svečanijoj prigodi upamtite da bi velike grudi bez grudnjaka mogle izgledati malo neukusno pa ipak nemojte odjenuti nešto sa vrlo velikim izrezom. Male i srednje grudi izgledat će elegantno uz duboki i uski izrez. Da ne spominjemo što će se sve događati u mašti vašeg muškarca kada primjeti da ste svojim djevojkama dale dan slobode.

zanosna.com

Komentari

komentara