Moda

Šta tačno radimo pogrešno? – Kako da vam grudnjak bolje pristaje i duže traje

Napisao admin

Kada se radi o grudnjacima žene prave mnogo grešaka. Počevši od kupovine, preko pranja, do toga da grudnjak ispod odjeće legne na pravo mjesto. Pa šta tačno radimo pogrešno?


Grudnjak (Foto: cure.ba)

BIRANjE GRUDNjAKA PREMA VELIČINI KORPE

Veličina korpe nije jedini parametar koji treba da vas zadovolji kada kupujete brushalter.

Veoma je bitna i širina, odnosno da li vam taj grudnjak odgovara i u obimu. Veličina korpi nije univerzalna, pa na grudnjaku jedne širine mogu vam odgovarati C korpe, a na drugoj širini grudnjaka za vas će biti D korpe.

Ako odustanete od veličine korpe koju mislite da nosite, možda ćete se iznenadti kada shvatite da ste sve vrijeme nosili pogrešan broj.

NOŠENjE PREVIŠE MALOG BRUSHALTERA

Mnogo žena je na osnovu broja korpe, ubijeđeno da nosi odgovarajuć broj grudnjaka, pa se veoma rijetko odlučuju da probaju da promijene i povećaju korpu i smanje širinu.

Ovakvo prilagođavanje će i pored otpora koji u početku osjećate, dovesti do toga da vam grudnjak pristaje bolje.

PRETJERANO ZATEZANjE BRETELA

Kada procjenjujete da li vam grudnjak odgovara, nemojte zatezati bretele, nego odaberite onaj koji vam odgovara sa nezategnutim bretelama.

Bretele na grudnjacima se tokom svog vijeka trajanja rastegnu i po nekoliko santimetara, pa bi tek tada trebalo da ih zatežete.

PODIZANjE ZADNjEG DIJELA

Vodite računa da dio grudnjaka koji vam je na leđima, kada ga obučete ne stoji višlje od prednjeg dijela. Ako brushalter stoji tako, to znači da nosite pogrešnu veličinu.

UBJEĐENjE DA JEDAN GRUDNjAK MOŽE DA SE NOSI UZ BILO KOJU ODJEĆU

Ovo ujednostavno nije tačno. Neke majce zahtijevaju bretele koje su postavljene šire, neke haljine tjeraju vas da uopšte ne nosite bretele, postoji odjeća koja ne trpi određen oblik grudnjaka…

Uz svaki top koji imate probajte svaki grudnjak i sami ćete veoma lako zaključiti koja dva komada idu najbolje jedan uz drugi.

NOŠENjE ISTOG GRUDNjAKA DVA DANA ZA REDOM

Vjerovatno imate svoj omiljeni grudnjak u kome se osjećate najudobnije, ali treba da znate da grudnjake ne treba nositi dva dana za redom. Ako grudnjaku dozvolite da “odmori” bar dan između nošenja, on će duže zadržati svoju formu i elastičnost.

PREDUGO ČUVANjE BRUSHALTERA

Kada grudnjak nosite pravilno i pravilno ga održavate, dakle u najboljem slučaju, on će vas efikasno služiti najduže osam mjeseci. Nakon tog perioda brushalter će se razvući i više vašim grudima neće davati neophodnu podršku.

Ovo je još jedan od razloga zbog kojih treba da imate šest ili sedam grudnjaka. Kada ih češće mijenjate, oni će se manje trošiti.

zena.blic.rs

Komentari

komentara