Moda

Ne pristaje svakome sve – Kako se obući prema građi tijela?

Napisao admin

Ne pristaje svakome sve, ili još bolje reći – nikome ne pristaje sve. No kad jednom dokučite što najbolje laska vašoj figuri, moći ćete lako graditi stil. Evo nekoliko savjeta.


Odjeća (foto: cure.ba)

Punašna građa

Izazov: Predimenzionirani puloveri

Zašto: Debela i široka odjeća može vas učiniti još većima nego što jeste, no sve je u pravim dimenzijama. Neka vaš pulover bude širi, ali ne previše vrećast. Nosite ga uz uske hlače, niske čizmice ili platforme. Da biste naglasili struk, stavite tanki remen.

Dječački izgled

Izazov: Haljine s naglašenim strukom

Zašto: Ove haljine neće vam podariti obline kakve su krasile Merlinku, no vi si ih itekako možete priuštiti. Izaberite k tome jake boje i grafičke uzorke koji će vizualno dodati koji centimetar baš gdje treba.

Kratki torzo

Izazov: Kratke jaknice

Zašto: Što god govorile vaše mjere, ako imate kratki torzo slobodno nosite kratki top. Trik leži u kombinaciji boja, pa birajte upadljivu boju jakne ili sakoa i crnu, bijelu ili sivu boju ispod. Tako se neće jasno nazirati gdje vaš struk počinje, a gdje završava.

Bujne grudi

Izazov: Prsluk

Zašto: Prilično je teško iskopati prsluk koji ne samo da vam savršeno pristaje, nego se može i ležerno zakopčati na grudima. Tražite onaj dobrog kroja, i neka bude duži. Neka vam uvijek bude pri ruci jer je idealan za slojevito odijevanje i pristajat će uz svaki chic outfit.

Niska i skladna figura

Izazov: Nabori i faldice

Zašto: Nabori mogu savršeno naglasiti dio koji treba, ali vas mogu i progutati. Odlučite se za nabore sprijeda, i to diskretne, nikako napadne i odbojne.

Oblik kruške

Izazov: Hlače s printom

Zašto: Hlače s printom mame poglede, bez daljnjeg. Ne bježite od toga. Birajte print koji je ujednačen koji ima tu ‘wow’ snagu a opet vam neće previše izložiti odnosno prenaglasiti stražnjicu i bokove.

Male grudi

Izazov: Duboki V izrez

Zašto: Ne trebate tko zna kakve obline da biste naglasili dekolte, V izrez može biti seksi na svakome. A ako imate manje grudi, ekstra dubok izrez je baš za vas. To je rizik koji može totalno dobro utjecati na vaš izgled odnosno imidž.

Kratke noge

Izazov: Midi suknje

Zašto: Midi suknje su u modi, a vi birajte one koje imaju visoki struk, osobito jer imate duži torzo. Za vas su dakako i visoke pete, najbolje bez remenčića oko gležnjeva kako biste izdužili noge i cijelu figuru.

Figura pješčanog sata

Izazov: Peplum

Zašto: Vaš je oblik tijela blagoslovljen istim onim oblinama koje naglašava peplum, odnosno volani oko struka. Ima li nešto poželjnije od tankog struka i primamljivih bokova? Nema. Zašto onda ne biste dodatno naglasili ono što vam je majka priroda podarila?

Oblik mrkve

Izazov: Hlače do gležnja

Zašto: Imate široka ramena i uže bokove? Umjesto da dodatno izdužujete noge, nosite kraće hlače, do iznad gležnjeva. Najbolje će zaokružiti vašu figuru, a upravo su takve u top trendu.

Široka ramena

Izazov: Ukrašena ramena

Zašto: Pokažite svoja ramena sa sofisticiranom dozom ukrasa – zakovica, još bolje kamenčića, prozirnih ili u boji, a svakako i metalik. Ukrasi neka budu i na dekolteu. Samo diskretno!

tportal

Komentari

komentara