Moda

Poslovna moda – Šta obući ljeti na posao

Napisao admin

Kada su tropske vrućine, neće vam biti prijatno bez obzira na to šta da obučete, zato stilisti savjetuju da i tada birate poslovno-elegantne modele


Odjeća za posao ( Foto: Cure.ba )

Na plus 35 stepeni nije lako ni raditi, ali ni odabrati garderobu. Mnoge dame se tada potpuno raskomote, pa izgledaju kao da su pošle na plažu, a ne u kancelariju. Bez obzira na to kakav je „dres kod“ u preduzeću, neozbiljnim oblačenjem steći ćete negativne poene kod kolega i poslovnih partnera.
 
Kada su tropske vrućine, neće vam biti prijatno bez obzira na to šta da obučete, zato stilisti savjetuju da i tada birate poslovno-elegantne modele. Ono što je bitno je da izbjegavate odjeću koja je pripijena uz tijelo, naročito uz gornji dio. Tanke košulje od svile, pamuka ili lana dobro su rješenje za tople dane u kancelariji, ako su dugih rukava zaštitiće vas od agresivnih sunčevih zraka, dok kratki rukavi zahtijevaju preparate za sunčanje.
 
Haljine koje ležerno padaju do koljena su vrlo praktične jer su lepršave i sprječavaju da dođe do znojenja, samo je važno da odaberete manje dekoltirane modele, pastelne nijanse ili svedenije uzorke. Suknja tik iznad koljena djeluje pristojno u poslovnom ambijentu, ali vodite računa da ne bude suviše kratka, tako da se vide butine. U trendu su pantalone-šalvare koje mogu da budu praktične i za kancelariju, ukoliko to dozvoljava pravilnik o oblačenju.

cure.ba

Komentari

komentara