Ljubav i veze

Tajni znakovi – Kako znati da vas partner zaista voli?

Napisao admin

Nova studija pozabavila se pitanjem kako znati da vas vaš partner zaista voli, a rezultati istraživanja su i više nego zanimljivi.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Naime, kako tvrdi studija, kada su zaljubljene žene su puno romantičnije dok muškarci svoju ljubav pokazuju tako što će oprati suđe ili predložiti nešto sasvim novo u spavaćoj sobi.

Kako su pokazali rezultati nove studije, ako muškarac želi znati koliko ih zaista njihova partnerica voli, sve što trebaju je gledati koliko ih njihova bolja polovica često grli i ljubi, piše Daily Mail. Istraživanje Univerziteta Teksas pokazalo je kako muškarci nisu prirodno romantični, a njihovo shvaćanje romantike svodi se na pomaganje u kućnim poslovima te ‘igranje’ u spavaćoj sobi.

Međutim, to ne znači da muškarci ne mogu voljeti jednako snažno kao i žene, oni jednostavno svoje osjećaje izražavaju na drugačiji način. Istraživanje koje je provelo Sveučilište u Teksasu nad 168 bračnih parova pokazalo je kako žene ljubav pokazuju skrivajući negativnih misli i osjećaja, a muškarci u sretnom braku punom ljubavi više vremena provode sa partnericom te dijele sa njom kućanske poslove kao što je pranje suđa, ali i učestvuju u zajedničkim hobijima, prenosi Tportal.

Nakon provedenog istraživanja naučnici su zaključili kako ljubav u braku žene pokazuju naglašenim emocijama, dok muškarci ljubav pokazuju inicirajući zajedničke aktivnosti, piše Daily Mail. Tako žene koje vole svoje partnere će rjeđe prigovarati, a češće će svoje supruge grliti i ljubiti. Naime, prema riječima naučnika, zaljubljene žene se prvenstveno koncentrišu na potiskivanje negativnih misli i osjećaja kako bi stvorile zdrav emocionalni odnos u braku.

Zaljubljeni muževi češće su predlagali i inicirali seks, jer upravo je spolni odnos, prema riječima naučnika, važan kanal kroz koji muškarci izražavaju ljubav.

cure.ba

Komentari

komentara