Ljubav i veze

Iz straha – Što nam to muškarci najčešće prešućuju

Napisao admin

Uglavnom se za žene kaže da su u vezi tajanstvene i pomalo komplicirane, ali novije spoznaje o vezama i odnosima ukazuju na činjenicu kako, u vezi, ni muškarci nisu baš jednostavni, a ni ravnodušni. Pa, evo da otkrijemo neke od malih tajni sa kojima se muškarci u vezi svakodnevno suočavaju, ali ih nerado dijele sa partnericom, uglavnom zbog brige o tome kakav će utisak ostaviti.


Muškarac i žena ( Foto : Cure.ba )

Zašto muškarci uglavnom skrivaju svoje osječaje? Dok žene često prigovaraju kako su muškarci zatvoreni i kako ne pričaju i ne otvaraju im se dovoljno, muškarci pak tvrde da su puni žudnje, razmišljanja ali i strahova. Pa zašto, za boga o tome onda i ne progovaraju?

Od pamtivjeka su u biti žene bile te koje pričaju, a muškarci su bili oni snažni koji su imali zadatak da obitelj drže na okupu. Stoga im je ponekad uistinu teško da otvoreno pokažu koliko mogu biti ranjivi. A ta ista ranjivost ih dovodi do toga da ponekad radije prešute ono što osjećaju, jer ne žele da ih partnerica vidi onakvima kakvi uistinu jesu – prave pogreške i katkad su nemarni, a to uništava sliku o velikom i snažnom alfa mužjaku. Boje se da će ih, ako pokažu svoju ranjivost, partnerica napustiti .

Kad je komunikacija u pitanju, muškarci su tu vrlo direktni. Ali, ako uzmemo u obzir da su žene izuzetno komplicitane, teško im je prihvatiti činjenicu da stvari mogu biti jednostavne; kratko i jasno izrečene. No, budući da su i muškarci od krvi i mesa; nisu uvijek sveci i jako se dobro znaju poigrati sa ženama. Ako, na primjer, ne nazove par dana, dvije su stvari u pitanju; ili se ne želi javiti prerano i biti nametljiv, ili mu se jednostavno ne sviđate. Ali to je onda to, trećeg uistinu nema!

Što se seksa tiče dobro je znati da su tu i muškarci nesigurni, baš poput žena. Ženska anatomija muškarcima je uvijek pomalo misteriozna. Čak i kada misle da su na tom polju stručni, s novom partnericom i oni se osećaju kao da su na početku.

Kada su mali znakovi pažnje u pitanju, žene su uglavnom te koje najčešće vole sitnice i to ističu. Ali i muškarci vole sitne znakove pažnje: jutarnja šalica kave, dobra knjiga na poklon i slično. Ponekad znaju biti toliko smotani da ne vide jasne znakove koje im dajete pa bi zato ipak trebale biti nešto direktnije. I, naravno, pokažite i vi njima da mislite na njih, tu i tamo ih iznenadite nekom lijepom gestom; malenim znakom pažnje pa će zasigurno i oni osjetiti potrebu da vam vrati istom mjerom.

Ne zaboravite da se i muškarci vole maziti i dodirivati, ponekad čak i više od žena. Svaki muškarac želi zadovoljiti svoju partnericu i uistinu ne vidi sve one sitne mane koje one, vrlo često, pretjerano ističu, posebno za vreme seksa.
Većina muškaraca uglavnom je zahvalna na svakodnevnim obavezama koje partnerica preuzme na sebe i zbog toga se osjećaju voljeno. Stoga bi rado vratili uslugu; na bilo koji način.

cure.ba

Komentari

komentara