Ljubav i veze

Muškarci ih vole, žene im zavide: Ovih sedam stvari prave dame rade drugačije

Napisao A. K.

Svi u životu imamo bar jedan primjer samosvjesne, jake žene, bilo da je u pitanju prijatelj ili član obitelji. Njima se obično divimo, njihova osobnost nas privlači, njihovo samopouzdanje zrači.

Svaki njihov postupak čini se kao da su prepreku okrenule naopako i pretvorile je u još jedan korak u nizu stepenica kojima se penju ka vrhu. Pitate se u čemu je njihova tajna?

 

1. Njeguju svoja znanja

Jake žene znaju svoju snagu, količinu znanja i sposobnosti, a tijekom života, kako privatno tako i profesionalno, teže postaviti sebe u situacije u kojima mogu iskoristiti svoje vještine. Fokusiraju se na ono u čemu su odlične, umjesto da žale nad svojim slabostima, piše Kurir.

Također, one su svjesne da nisu savršene, ali su svjesne i da je sve to ljudski. One svaku grešku pretvore u korisno iskustvo i obavezno izvuku pouku.

2. Vježbaju samopouzdanje

Kad god im je potrebno malo ohrabrenja, bilo da je u pitanju poslovna prezentacija ili privatni sastanak, jake žene, za svaki slučaj, malo “vježbaju” samopouzdanje. Riječ je o afirmacijama ili vježbanju govora pred ogledalom i oblačenju odjeće u kojoj se osjećaju ženstveno i moćno, u kojoj se dopadaju same sebi kada pogledaju svoj odraz.

 

Jaka, uspješna žena zna koji ritual vježbanja treba upotrijebiti, na taj način otkloni nesigurnost te nastupi profesionalno i prilično besprijekorno.

3. Uživaju u samoći

Makar sat vremena blažene tišine, samoće i odmora od ljudi i zadataka, obavezno je kod uspješnih žena. One su svjesne da je i umu i tijelu potreban odmor, zato neće dopustiti da im bilo tko ukrade ovaj sat i naruši njihovu savršenu ravnotežu.

Kako možemo kvalitetno i dugoročno davati sebe drugima ukoliko smo sami potrošeni i nezadovoljni?

4. Ne zanima ih model moderne “savršene” žene koji društvo nameće

Jake žene koje su sigurne u sebe nikada ne dopuštaju da im mediji ili društvo diktira kako se treba ponašati, oblačiti, izgledati i slično. One nikad neće biti mršave samo zato što je u pitanju trend. Naprotiv, one su jake i uspješne, zato što su svjesne sebe i sigurne u svoje životne izbore.

5. Ništa ne shvaćaju osobno

Teške trenutke ove žene nikada ne izbjegavaju iz vrlo prostog razloga – znaju da se ništa neće promijeniti samo zato što ste odlučili ignorirati negativna zbivanja u vašem životu i zato što u svemu vide pozitivnu stranu. One se ne utapaju u depresiju ili tugu, već se hrabro suočavaju sa istinom i traže najbolje moguće rješenje.

Također, jake žene su svjesne da ne mogu kontrolirati tuđe ponašanje i emocije, već samo svoje i to im je jedino i važno.

6. Postavljaju ohrabrujuća pitanja

Još jedna odlika jakih, sigurnih žena je i javno postavljanje pitanja zbog kojih se osjećaju kao bolja osoba i potezanje tema koje ih osobno ispunjavaju. Također, one znaju da postavljanje pitanja samom sebi “Zašto ja” ne znači apsolutno ništa.

7. Žele poboljšati svijet

Prave žene će se uvijek pitati kako mogu iskoristiti svoje sposobnosti kako bi svijet u kojem žive učinile boljim mjestom – nesebičnost je jedna od ključnih karakteristika ovih žena, jer znaju za što su sposobne i žele to podijeliti sa svima.

 

Komentari

komentara