Ljubav i veze

Osjećajte se ugodno – Šta obući na prvom sastanku?

Napisao admin

Kako se obući za prvi sastanak vrlo je bitno pitanje. Kako bi osigurali to da u svakom trenutku zračite šarmom i samopouzdanjem trebali bi ste se osjećati ugodno u odjeći i obući koju ste odabrali; kako bi se pokazali u najboljem svjetlu pred vašim sadašnjim, bivšim, budućim dečkom ili sa kim se već spremate na izlazak. Ako je zakazani sastanak ili spoj u večernjim satima, s crnom bojom ne možete pogriješiti; uvijek je dobro došla jer djeluje elegantno i profinjeno. Crna kratka haljina je prikladna, ali ne pretjerujte; neka ovo „kratka“ bude decentno i odmjereno.


Ilustracija (Foto: Cure.ba )

Isto tako haljina na jedno rame, ili haljina sa izraženim strukom (strukirana), djeluje atraktivno, dok istovremeno nije previše napadna.

Ukoliko ste se odlučite za suknju, neka onda to bude suknja sa decentnim dodacima perja, volanima ili pak kožna. Ipak, da ne budu previše sjajne ili drečave. Uz ove suknje lijepo idu uske majice i neka upadljivija ogrlica ili narukvica.

I hlače isto tako mogu djelovati vrlo elegantno. Za nadolazeću sezonu preporučuju se polu Aladin satenske hlače u kombinaciji sa svilenkastom bluzom ili majicom s tankim naramenicama od nekog malo finijeg materijala.
Kod odabira odjeće za prvi izlazak treba obratiti pažnju da gornji dio haljine, košulje ili bluze koju nosite ne bude previše dekoltiran. Prozirni detalji mogu izgledati lijepo, ali na prvom spoju ne treba pokazati baš sve.

Za dnevni izlazak na prvi spoj, oblačenje je već malo drugačije. Ovdje treba pažljivo odabrati nježnije boje, a i šminka treba biti što prirodnija, što je uvijek cilj, ali u ovom slučaju pogotovo. Haljina sa cvjetnim uzorkom idealna je za ovakve prilike, isto kao i jeans suknja, ili hlače uz neku dobru majicu. Poželjno je sve to skupa malo dopiniti, na primjer; ubaciti sako ili elegantni džemperom. I naravno – ne zaboravite naočale za sunce!

Što se tiče izbora obuće, svakako neka to budu cipele na malo višu potpeticu; bez obzira da li je u pitanju dnevni ili večernji izlazak. Naravno, najvažnije je da u njima možete hodati, jer dečko možda voli duge šetnje, tako da je bolje ne odabrati pretjerano visoke potpetice, već niske ili platforme koje su uvijek udobne.

cure.ba

Komentari

komentara