Ljubav i veze

Muškarci biraju – Koji tip žene muškarci najviše vole?

Napisao admin

Pojam idealne žene ne postoji, jer ukusi muškaraca se razlikuju. Anketa koju je sproveo jedan britanski portal, a u kojoj je učestvovalo preko 2000 muškaraca, pokazala je kakav tip žene najviše privlači muškarce.


Žena (Foto: cure.ba)

Istraživanje je obuhvatilo nekoliko evropskih zemalja, a anketa je obuhvatila pitanja u vezi sa bojom kose i oblikom tijela.

Kosa
Ako ste mislile da su plavuše još uijvek u prednosti – varate se, jer ovog puta brinete su broj jedan. Čak 60 posto muškaraca je priznalo da su im tamnokose djevojke mnogo privlačnije od plavuša.

Trećina voli brinete, trećina crnke, plavuše su privlačne za 29,5 posto ispitanih muškaraca , a svega osam posto se izjasnilo da su im crvenokose ljepotice broj jedan.

Tijelo
Da su obline još uvijek u modi potvrđuju i ovi statistički podaci jer muškarci ne žele mršavice koje izgledaju kao modeli s modnih pista već preferiraju ženstvene obline.

Većina ispitanika – oko 40 posto najprivlačnijim ženama smatraju one koje nose konfekcijski broj od 40 do 44, iliti prosječnu veličinu, na drugom mjestu su istinske ženske obline koje savršeno pristaju veličinama 44 i 46, a samo 10 odstposto o smatra da je savršena ženska figura ona konfekcijskih brojeva 36 i 38.

cure.ba

Komentari

komentara