Ljubav i veze

Možda je susrećete svaki dan – Kako pronaći svoju istinsku srodnu dušu?

Napisao admin

Ne biste vjerovali, ali vi je najvjerojatnije susrećete i vidite svaki dan


Djevojka ( Foto: Cur.ba )

Vjerujem da će se mnogi od vas složiti sa mnom – svi mi, koji nismo imali dovoljno sreće da to već napravimo, u potrazi smo za svojom srodnom dušom… Svakog dana milijoni ljudi diljem planete upoznaju nove ljude, odlaze na prve kafe, večere ili u kino, ili pak po cijele noći chataju, nadajući se da je upravo ta osoba “ona prava” ili njihova srodna duša.

Samo… je li to način na koji ćete upoznati svoju srodnu dušu? Ako se mene pita svi smo mi u krivu. Želite li znati gdje se skriva vaša istinska srodna duša? Jeste li spremni sa mnom krenuti na putovanje kako biste je pronašli? Ako je odgovor potvrdan (a ja znam da je, jer zašto biste inače čitali članak s ovakvim naslovom) želim da sada učinite nešto. Pronađite najbliže ogledalo – otiđite u kupaonicu, u spavaću sobu ili pak se iskradite  iz ureda  i otiđite do toaleta… Gdje god da se trenutno nalazite, otiđite do vama najbližeg ogledala, pogledajte u njega i onda se vratite i dovršite čitanje ovog teksta.

. . .

. . .

. . .

. . .

Odlično.

E sad… Što ste vidjeli kada ste se pogledali u ogledalo?

Znam da je vjerojatno vaš odgovor: “Pa, sebe.”, ili vaše oči, ili nos, ili kosu… Ili ste primijetili da vam kosa izgleda loše i da trebate nabaviti novi šampon i regenerator ili da vam se šminka malo razmazala… To uopće nije ono na što sam ja mislila. Zato želim da ponovo odete do ogledala i pogledate se u njega, i onda se ponovo vratite….

. . .

. . .

. . .

Dobro… Što ste sad vidjeli?

Pretpostavljam da ste sada možda pomalo zbunjeni i da želite preskočiti ovih nekoliko rečenica, kako biste vidjeli koja je poanta svega ovog. Zašto mi ovaj portal i ovaj tekst, i autor ovog teksta, govore da se pogledam u ogledalo?

Ma, znate vi zašto… Zato što ste vi upravo u tom trenutku vidjeli svoju srodnu dušu. Vi ste upravo vidjeli osobu koju biste trebali ludo voljeti. Vi ste vidjeli osobu s kojom biste se trebali bolje povezati i poštivati je na sve moguće načine. To je osoba o kojoj biste trebali voditi računa i brinuti se o njoj. Vidjeli ste osobu koju biste trebali bezuvjetno voljeti na svaki mogući način, u svakom obliku…

Ako ste se otišli pogledati u ogledalo – čestitam vam! Vi ste upravo pronašli svoju srodnu dušu, i to onu koju vam nitko nikada ne može oduzeti na bilo koji način. Živjeti ispunjenim životom znači voljeti sebe i pronaći sebe. To ne znači popunjavanje rupa, odnosno, traženje neke potencijalne osobe koja će vas spasiti od života u samoći. To znači voljeti sebe. To znači shvatiti da je osoba koja vas gleda iz ogledala vaša srodna duša. I nemojte se plašiti. Istina, možda ta osoba nije idealna, ali tko je? I što to uopće znači idealno, i tko ima tu moć odrediti što je i tko je idealan?

Ta osoba koja vas gleda iz ogledala zaista je vaša srodna duša ili bi to trebala biti. I jednom kad se ludo zaljubite u sebe, kada shvatite snagu ove poruke – ljubav s drugima ljudima, zaljubljivanje i veze, postat će lakše, jer ćete vi već biti zadovoljni na mnogo razina.

Kratko razmislite o ovome: ako biste svog dragog voljeli, poštovali, lijepo se prema njemu ponašali, izveli ga ponekad na večeru ili putovali s njim – onda je to ono što morate učiniti sami sa sobom. Ako biste “mu” željeli pomoći, ako smatrate da on može nešto promijeniti na bolje – onda to možete učiniti i sami sa sobom.

Ako to učinite, privući ćete i onu svoju drugu srodnu dušu. Privući ćete svoju drugu polovicu, drugu osobu koja vas voli, poštuje i ponaša se prema vama upravo onako kako vi znate da zaslužujete (jer volite sami sebe).

Zato otiđite do tog ogledala i pogledajte tu predivnu osobu, te lijepe iskrene oči koje vas gledaju natrag i recite sami sebi da ste konačno pronašli svoju srodnu dušu. Brinite o njoj i već će vam se otvoriti vrata za druge ljude u vašem životu. Zaljubite se u samu sebe, kako biste se mogli zaljubiti u druge…

cure.ba

Komentari

komentara