Ljubav i veze

“Nedavno smo dečko i ja stavili status o vezi na Facebooku, u inbox su mu se odmah počele javljati brojne djevojke”

Napisao H. H.

Je li vam se ikada u životu dogodila situacija da pomislite kako su žene ženama zapravo najgori neprijatelji? Žene su komplicirane, da, ali ponekad i vrlo maliciozne, nesigurne ili naprosto zle.

Ovo nije još jedan članak o zabijanju noža u leđa ili gadnoj svađi između najboljih frendica – nedavno mi se dogodila situacija (već drugi put u životu) koja se, vjerujem, dogodila i brojnim drugim djevojkama. Poželjela sam je podijeliti s vama jer me natjerala na razmišljanje i klasičan odgovor “Zabranjeno voće je slađe” mi nekako nije dovoljan. Zapitala sam se “Je li žena ženi vuk?” i ako je, zašto?

Zaplet

Čvrsta sam pobornica teorije da što dalje držite svoju vezu od društvenih mreža, to će veza biti uspješnija. No, zbog nekoliko okolnosti, moj dečko i ja odlučili smo na Facebooku staviti status “u vezi”. Nismo naveli o kome je riječ jer oboje ne želimo da nas stalkaju nepoznati ljudi i izvlače različite zaključke o našoj vezi. Naprosto smo stavili jednostavno – “u vezi”. U tom trenutku pričali smo na mobitelu i ja sam se, zafrkavajući, poželjela okladiti s njim kako će mu se sad sigurno početi javljati djevojke. On je rekao kako za to nema nikakve šanse, no poznavajući žensku psihologiju, znala sam da je to oklada koju neću izgubiti. I tako smo se nas dvoje okladili – hoće li mu se neka djevojka javiti u inbox sa “čudnom” porukom u roku od sedam dana, kao odgovor na njegov promijenjen status o vezi, prenosi “Net“.

Naravno, u ovo ne ulaze njegove prijateljice s kojima se redovno čuje (a on je jedan od onih dečkiju koji se baš i ne druži s djevojkama i blaženo je naivan). Dakle, oklada je bila namijenjena djevojkama s kojima nema nikakvu komunikaciju, ili se čuju jako, jako rijetko.

Rezultat

Dakle, jedno 20 minuta nakon što je promijenio svoj status veze, u inbox su mu počele stizati poruke. Od djevojaka. S kojima nema redovnu komunikaciju. On se nije mogao načuditi ovom fenomenu, koji je meni kao djevojci, bio potpuno predvidljiv. Stizale su poruke tipa “Hej, šta se događa, reci mi sve?”, “Bok, kako si, što ima?”… Kao očita pobjednica oklade, moram priznat da je ipak riječ o Pirovoj pobjedi. Cure, zašto to radite? Zašto?

Rasplet

Očito je da se radi o osobi koja je u vezi, koja više nije “na tržištu” i kojoj zapravo ne biste trebale slati random poruke u inbox. Šta to ima u ženama tužno i ružno da se odmah pomame za nekim tuđim? Jesmo li zaista toliko nesigurne da si ego moramo boostati nabacujući se zauzetim frajerima nadajući se kako će nam uzvratiti flertom? Kako bismo se mi osjećale bolje? Se*si? Moćno?

Želimo li stvarno biti “druga violina”? Želimo li razoriti nečiju vezu? Vidjeti možemo li to zbog trenutnog raspoloženja? Opravdavamo si to na načine – same smo, dosadno nam je, nesretne smo u svojoj vezi i tako dalje i tako bliže, no, koji je odgovor zapravo onaj pravi? Šta to leži duboko u nama da radimo ovakve stvari? Ja još nisam došla do odgovora… Bijesna sam i razočarana, moglo bi se reći, u svoj spol zbog ovakvog ružnog ponašanja. Jeste li se ikada našle u sličnoj situaciji? Jeste li došle do odgovora? Jeste li ikada poslale poruku nekom muškarcu nakon što ste vidjele da je u vezi? Osjetite li da vam je neko automatski privlačniji samo zato što je zauzet? Žene smo, držimo se skupa, gradimo prijateljstva, budimo dobre i nježne jedne prema drugima, ne nabijajmo si komplekse… Ne bi li svijet bio mnogo ljepše mjesto s “girl codeom”?

PS: Kako bih zaštitila identitet svog dečka, neću se potpisati na ovaj članak jer mislim da nema potrebe za tim.

 

Komentari

komentara