Ljubav i veze

UPUTSTVO ZA DOBAR BRAK: Poštuj muža svog, spavaj s njim čak i kada ne želiš!?

Napisao H. H.

“Žena iskazuje poštovanje držeći se šest načela ili koncepata, koje vidimo u nastavku. Tako svom mužu pokazuje koliko joj je on važan, nezamjenljiv”, poručuju autori.

Najviše pažnje izazvalo je posljednje, šesto pravilo, koje ukratko ženama poručuje da nema “ne mogu”.

“Poštujem li njegovu potrebu za polnim odnosom sa mnom i onda kada za to nisam raspoložena?”, pitanje je koje bi po ovom crkvenom letku trebalo sebi da postavi svaka žena. Ako je odgovor na njega ne, žena bi trebalo da razmisli o tome da promjeni svoje ponašanje.

Osim toga žena treba da se zapita da li je uvijek uz svog muža i daje li mu do znanja da ga podržava u njegovom poslu i svemu oko čega se trudi. Pored toga, žena muškarcu mora da pokaže i da poštuje i cijeni njegovu želju da štiti nju i njihovu porodicu i da se brine o njima, a to mora i da kaže.

“Priznajem li njegov primarni autoritet koji mu pripada zbog njegove odgovornosti za mene (uključujući spremnost da umre za mene)?

Puštam li ga da on bude vođa?”, još je jedno pitanje koje, po autorima, treba da postavi svaka prava supruga.

Tu su i savjeti ženama da ne vjeruju svojoj intuiciji (koja je, naravno, zapisana pod navodnicima), već samo svom mužu, kao i da provode vrijeme rame uz rame s njim.

Za one kojima ovaj letak nije dovoljno savjetodavan, tu je i knjiga koja obećava svašta: “U knjizi pročitajte kako je svoj brak spasila žena koju je muž prevario i ostavio”.

Jer naravno, svaka žena treba da da sve od sebe da zadrži takvog muža.

Izvor: Kurir.rs

Komentari

komentara