Ljubav i veze

MUŠKI MOZAK I LJUBAV: Šta god vi radile, muškarac će na kraju za život odabrati ženu prema OVIM kriterijima

Napisao H. H.

Američki psiholog, doktor Seth Meyers, u svojem dugogodišnjem iskustvu bračnog savjetnika došao je do nekoliko zaključaka koji su mnogo racionalniji od pukog ‘usklađivanja zvijezda’ i sudbinski zapisanih scenarija

Ah, ta komplicirana i misteriozna ljubav. Muškarci nikada neće shvatiti zašto je ovaj ili onaj ‘bolji’ od njih, baš kao što si i žene učestalo postavljaju pitanje ‘što ona ima, a da ja nemam’.
Američki psiholog, doktor Seth Meyers, u svojem dugogodišnjem iskustvu bračnog savjetnika došao je do nekoliko zaključaka koji su mnogo racionalniji od pukog ‘usklađivanja zvijezda’ i sudbinski zapisanih scenarija- piše Jutarnji.hr.

 

Naveo je sedam sasvim jasnih kriterija po kojima muškarci odlučuju s kojom će ženom u konačnici provesti život.

Seksualna usklađenost

Kad odabire savršenu ženu, muškarcu je veoma važno zadovoljava li ona seksualne kriterije koje je postavio u tom pogledu.  On mora voljeti način na koji ga žena ljubi, mora voljeti njezine pokrete i način na koji se seksualno izražava. Čak nije ni nužno da ga isprva privlači seksualno. Ako se ispostavi da mu u intimnim situacijama nije kompatibilna, muškarac će radije izabrati i manje atraktivnu ženu s kojom je pronašao harmoniju u krevetu,piše

depo.ba

Dakle, ako ste do sada sumnjali, eto još jedan dokaz da izgled nema presudnu ulogu, pa ni u ovom pogledu.

Ljubav se otkriva dodirom

Dr. Meyers napominje važnost dodira. Muškarci vole kad ih se dodiruje, a kako, u pravilu, rjeđe verbalno izražavaju svoje emocije od pripadnica nježnijeg spola, taj nedostatak nadoknađuju uzajamnim dodirom. Ako ga žena dodiruje na način koji mu odgovara, i radi to baš onoliko koliko mu je potrebno, muškarac će osjetiti savršeni balans privrženosti i želje. Muškarci vole tople i nježne žene kojima dodir predstavlja prirodan način izražavanja emocija.

Uklapanje u njegovu sredinu

Jedan od osnovnih kriterija prema kojima će muškarac odabrati ženu svog života je taj da, predstavljajući ju obitelji i prijateljima ima osjećaj ponosa. Imajući na umu svoju primarnu obitelj, muškarac buduću suprugu vidi kao svojevrsni nastavak iste i od velike mu je važnosti da taj ‘pogled u budućnost’ djeluje smisleno.

Slični temperamenti po pitanju društvenog života

Muškarcu je vrlo važno da mu žena odgovara po pitanju društvenog života. Ako je on tip koji subotnje večeri radije provodi na kauču uz film, željet će da i njegova draga ima istu ideju o poimanju vikenda. Ako pak voli izlaziti i često ispijati kavu i piće u kafićima, voljet će da mu njegova žena pravi društvo ili bar ne zamjera na njegovoj potrebi za izlascima i druženju s prijateljima.

Dovoljna doza slobode

Nastavno na prethodnu točku, Dr. Meyers je zaključio kako je jedan od osnovnih kriterija za odabir idealne žene količina slobode koju će mu ona pružiti. Naravno, uz obostranu veliku dozu povjerenja, on doista želi ponekad imati vremena za sebe. Kao dobar primjer, ali i test povjerenja, psiholog Meyers navodi putovanja. Ako muškarac ima potrenu jednom godišnje s prijateljima otići na nekoliko dana, to ne mora nužno značiti da želi prevariti svoju ženu. One žene koje to razumiju muškarcima su privlačnije. S druge pak strane, ako muškarac pripada tipu koji će rado sve slobodno vrijeme provoditi s odabranicom svog srca, on bi njoj mogao zamjeriti želju za ‘godišnjim s curama’. Dakle, poanta je u balansu.

Bez obzira na to što svi ovi kriteriji imaju uporište, Dr. Meyers napominje kako je svjestan da ženama djeluju kao ‘uputstva za uporabu’ i da brišu sva ona romantična filmska očekivanja o sudbinskoj ljubavi na prvi pogled.

I da, takva je ljubav moguća, ali, na kraju dana muškarac doista želi život provesti sa ženom koju je pronašao u gore opisanim karakteristikama – zaključio je Dr. Meyers.

Komentari

komentara