Kuća i hrana

Opasni fenovi za kosu na tržištu BiH

Napisao A. K.

Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je kako su se na tržištu BiH pojavili neispravni fenovi za kosu zbog čega postoji opasnost od požara i strujnog udara.

Na službenoj stranici Agencije navodi se kako fen za kosu “Vox” tip HT-7885, predstavlja opasnost od požara i strujnog udara jer uputstvo za upotrebu ne sadrži sve potrebne elemente, izmjerena snaga je znatno manja od deklarisane, ali i jer je površina poprečnog presjeka provodnika manja od minimalno dozvoljene.

Fen za kosu predstavlјa opasnost od požara i strujnog udara – Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Naziv proizvoda: Fen za kosu Vox Electronics

Podaci o proizvodu (marka, model, tip, serija): tip HT-7885 bar kod: 8606108649503

Proizvođač: ERG d.o.o Srbija

Zemlјa porijekla: Kina

Uvoznik/distributer: Domod d.o.o. Sarajevo

Opasnost od požara i strujnog udara predstavlja i fen za kosu “Nova” tip SWG670 jer aparat nema odgovarajuću klasu zaštite od električnog udara, nije propisno označen, kao i zbog neodgovarajuće zaštite od pristupa dijelovima pod naponom, te jer je izmjerena snaga znatno manja od deklarisane, a površina poprečnog presjeka provodnika manja od minimalno dozvoljene, navode iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Fen za kosu predstavlјa opasnost od požara i strujnog udara – Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Naziv proizvoda: Fen za kosu Nova

Podaci o proizvodu (marka, model, tip, serija): tip SWG670 bar kod: 1511201767009

Proizvođač: Swell CO. LTD. NR Kina

Zemlјa porijekla: Kina

Uvoznik/distributer: R.Time d.o.o. Sarajevo

“Nadležna inspekcija je naložila mjeru povlačenja proizvoda sa tržišta, obavještavanje potrošača i uništavanje proizvoda. Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ove proizvode da iste odmah prestanu koristiti i da ih vrate u trgovinu gdje su ih kupili”, saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Komentari

komentara