Kuća i hrana

Begova čorba: Stari sarajevski recept za vrhunsko jelo na kašiku!

Napisao H. H.

Ako već niste, sada obavezno morate da probate ovo sjajno, tradicionalno jelo.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 200 g mrkve
  • 200 g bamije
  • 200 g peršuna
  • 1 žumance
  • malo pavlake

Priprema:

Noć prije kuhanja bamiju potopite u vodu i ostavite da tako stoji.

Sutradan počnite s pripremom – meso očistite od kožice i kostiju, skuhajte sa mrkvom pa procijedite, ispasirajte i ponovo vratite u istu vodu da se kuha. Pred sam kraj kuhanja dodajte i bamiju.

Na samom kraju dodati smjesu od umućenog žumanceta i pavlake. Sve lijepo izmiješati i poslužiti toplo i posuto sjeckanim peršunom, prenosi “Avaz“.

Komentari

komentara