slot online 2023

Ubrzajte metabolizam – Zdrav doručak: 3 najvažnija pravila za brz gubitak kilograma

Napisao admin

Najbolji način da utičete na svoje zdravlje, ali i liniju, jeste zdrav doručak jer će organizmu pružiti potrebnu energiju da na pravi način započne dan, a u isto vrijeme ćete ubrzati svoj metabolizam i tako izbjeći nagomilavanje neželjenih kilograma.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Ipak, važno je da napomenemo da jesti ujutru nije isto što i imati zdrav doručak. Zapravo, loš izbor namirnica može negativno uticati na vaše napore da izgubite višak kilograma.

Zato smo vam spremili najvažnija pravila za zdrav doručak koji će biti savršen saveznik vašem tijelu.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

1. Ujutru se odmah bacite na doručak

Istraživanja su pokazala da doručak ubrzava naš metabolizam pa je zato veoma važno da jedemo u prvih sat vremena nakon buđenja kako bismo na najbolji način iskoristili potencijal tijela da sagorjeva masnoće. I ne samo to, ako odmah po ustajanju doručkujemo, tokom dana nećemo osjećati veliku glad i pravićemo zdravije izbore kada dođe vrijeme za ručak i večeru.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

2. Nikako ne zaboravljajte na proteine

Doručak bogat proteinima – neka vam prvi izbor budu jaja ili grčki jogurt – organizmu pomaže da se izbori sa naletima gladi. Na ovaj način ćete jesti manje i vremenom gubiti kilograme. Jedno istraživanje pokazalo je da su djevojke koje su za doručak jele jaja u prosjeku gubile duplo više kilograma od onih koje su dan započinjale nekim pecivom. Protein u jajima daje nam duži osjećaj sitosti i smanjuje glad i pomaže nam da tokom dana konzumiramo manje kalorija jer ih sporije varimo.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

3. Pojedite bananu

Doručak bogat otpornim skrobom (posebna vrsta skroba koja se sporije vari i povećava osjećaj sitosti) pomaže nam da sagorimo više kalorija jer aktivira naše tijelo da koristi masti kako bi nam pružilo energiju. Ovaj skrob se može naći u bananama, ali i u zobenim pahuljicama.

 

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara