slot online 2023

ZAŠTO NE MOŽEŠ IZGLEDATI KAO DRUGE MAJKE – Sin joj slomio srce i natjerao je da promijeni život (FOTO)

Napisao H. H.

Jedna majka izgubila je preko 76 kilograma za samo devet mjeseci nakon što su je djeca molila da preuzme kontrolu nad svojom težinom.

Annette Skinner (46) odlučila se na dijetu kad je njen sin Alex uznemiren došao iz škole jer ona nije kao ostale majke. Njena kćerka  Kelly (25) bila je zabrinuta za brata jer nije željela da bude zlostavljan kao ona.

Kada je bila najdeblja imala je skoro 160 kilograma, a sama kaže da je bila tolika da niko nije primijetio da je trudna.

-Nikada nisam bila mršava, ali godina sam živjela ugodno i opušteno, pa su se kilogrami samo gomilali. Čokolada je moj najveći porok, a nijednu vrstu “brze hrane” nisam ostavljala dok sve ne pojedem. Poricala sam istinu, nisam htjela vidjeti ono što drugi vide. Možda je to zato što se nikad nisam gledala u ogledalu niže od dekoltea. Zvuči glupo, ali je istina. Pokušala sam različite dijete, ali nakon svake bih vratila izgubljene kilograme, a onda se udebljala i više – kaže Annette.

Godina je njena porodica bila zabrinuta zbog pretilosti, često je ostajala bez daha, a patila je i od bolova u koljenu.

-Odbijala sam sudjelovati na društvenim događajima gdje sam znala da će moja težina biti glavna tema. Umjesto da sam slušala muža Kevina kad mi je pokušavao pomoći, samo bih mu rekla ‘Ako ti se ne sviđa, znaš gdje su vrata’. Znala sam da je zabrinut, ali nisam si mogla pomoći.

Preokret se desio kad je kćerka Kelly izrazila zabrinutost za njeno zdravlje, ali i za brata Alexa.

-Nije željela da Alexovo odrastanje bude teško kao njeno, nisam mogla sudjelovati u običajenim aktivnostima kao što je plivanje, jer nisam mogla u bazen s njom. Također, djeca u školi su joj se rugala jer ima debelu mamu.Nismo mogle raditi najnormalnije stvari, poput odlaska u park ili kupovinu jer sam brzo gubila dah.

Idućeg dana Alex je došao iz škole i pitao ‘Zašto ne možeš izgledati kao druge majke?’, što je još više povećalo njen osjećaj krivnje. To joj je slomilo srce.

Već je bila član fitness kluba, ali stalno je pronalazila razloge da ne vježba. Ako bi i vježbala, onda se uvjeravala da može jesti sve i koliko želi.

-Samopuzdanje mi je bilo toliko nisko da sam mislila da svi bulje u debelu ženu na traci. Sada znam da niko ne mari za druge i da smo svi tamo iz istog razloga.

Prvog augusta 2011 Annette je uzela privatnog trenera kojem je rekla da samo želi izgledati normalno, a da je tako posljednji put izgledala još kao tinejdžerka.

Prvi treninzi s Paulom su bili jako naporni, a bili su kombonacija voženja bicikla i hodanja. Nikada joj nije odredio dijetu, ali joj je stalno objašnjavao kako se zdravo hraniti.

-Odmah sam izgubila 13 kilograma jer sam bila ogromna, a nakon toga svaki mjesec oko 6 kilograma. Anette sada ima 82 kilograma, a zahvaljujući tjelovježbi uspjela je održati liniju.

Sada osjeća krivnju zbog svega što je njena porodica proživljavala, ali  zbližila se  sa sinom i redovno provode vrijeme zajedno, u parku, na plivanju, čak i trče zajedno.

doznajemo.com

Komentari

komentara